Ivan Rakitić

Zašto Barca svoju Raketu drži pod ručnom, a Mourinho ga toliko hvali?

'Rakitić je jedan od najpodcjenjenijih igrača svijeta. Uobičajeno govorimo samo o velikim imenima, a Rakitić bi možda mogao popraviti aktivnost na mrežama jer danas je to jako važno... Tamo nije dobar, ali je jako dobar na terenu'
Sport / Nogomet | 04. 03. 2019. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljeni Portugalac Jose Mourinho nakon otkaza u Manchester Unitedu radi kao analitičar i komentator za rusku televizijsku kuću Russia Today. 

Analizirajući subotnji El Clasico, Mourinho se posebno pohvalno izrazio u odnosu na Ivana Rakitića, što je mnoge iznenadilo jer poznato je da "The Special One" rijetko dijeli komplimente.

'Prije nego završimo s ovom večerašnjom emisijom, dopustite mi da kažem nešto: za mene je Ivan Rakitić jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. On je fantastičan igrač u svakom smislu!', kazao je Mourinho i nastavio:

'Rakitić je defenzivno sjajan na desnoj strani gdje kompenzira činjenicu da Leo Messi ne igra puno obranu. U pogledu posjeda lopte je fantastičan - donosi jednostavna, ali efikasna rješenja.'

Pohvalama na račun hrvatskog reprezentativca, koji je svojedobno bio 'na radaru' Josea Mourinha, tu nije bio kraj. Malo je nedostajalo da Raketa 'sleti' na Old Trafford jer Mourinho ga je vidio kao jednog od stožernih igrača 'svog' Uniteda. Zato je Portugalac još jednom naglasio:

'Ponavljam to i s tim želim završiti za večeras: Rakitić je jedan od najpodcjenjenijih igrača svijeta. Uobičajeno govorimo samo o velikim imenima, a Rakitić bi možda mogao popraviti aktivnost na Instagramu i društvenim mrežama jer danas je to jako važno... Tamo nije dobar, ali je jako dobar na terenu', zaključio je u svom stilu Jose Mourinho.

Engleski i španjolski mediji nakon ovih se izjava naslađuju, a Englezi navode kako je Mourinho ovim izjavama o društvenim mrežama bocnuo Paula Pogbu s kojim je ratovao tijekom cijelog svog mandata na Old Traffordu.

Bartomeu: Ivan je sjajan, ali...

Kod trenera Valverdea je Rakitić nezamjenjiv ove sezone. Odigrao je čak više utakmica i od samog Messija. Iako je Ivan jedan od ključnih igrača Barcelone, klub mu dovodi deset godina mlađeg konkurenta, već sada glasovitog Frenkieja De Jonga. Rakitiću, koji u nedjelju navršava 31 godinu, ugovor završava u ljeto 2021. Osim toga, Inter mu je ponudio sjajan ugovor, a Barca mu ne daje novi.

Barcelonu, klub koji na plaće igrača izdvaja najviše na svijetu, dovođenje De Jonga je strahovito financijski opteretilo, a još mu nije ni počela davati plaću. Na njenu platnu listu sprema se doći i Adrien Rabiot, koji bi u Barcelonu prešao kao slobodan igrač, pa bi samim tim došao za veliku plaću. A tu je i UEFA-in financijski fair play, koji doduše najveći klubovi ismijavaju, ali ga se svejedno barem formalno pridržavaju.

"Sve ovo slabi Rakitićevu pregovaračku poziciju", ističe u svojoj analizi AS.

Predsjednik Josep Maria Bartomeu obećao je Rakitiću poboljšani ugovor nakon SP-a, kada ga je ozbiljno želio PSG. Ali bilo je to prije kupnje De Jonga, pa predsjednik obećanje još nije ispunio. Logično je pitanje i hoće li.

Što govori u Ivanovu korist?

Kako prenosi Index.hr, tri su velika razloga zašto je Rakitićevo strpljenje i čekanje da se predsjednikov zavjet ispuni pri kraju: sjajno igra, ima ponudu drugog kluba te još niz uglednih i ozbiljnih interesenata, a kraj aktualnog ugovora sve je bliži.

AS dalje piše kako su sve ovo razlozi zbog kojih Bartomeu i uprava Barcelone intenzivno razmišljaju što napraviti.

"Rakitić im je igrom i golom u El Clasicu dao još jednu veliku glavobolju u intenzivnoj debati oko toga kakva je njegova budućnost u klubu i ima li je uopće."

Isti izvor podsjeća da je Rakitić, kojeg su navijači Barcelone oduvijek voljeli, od subote postao njihova ikona, jer "ne može se zaboraviti ni olako pustiti igrača koji im je velemajstorskim golom donio višestruko povijesnu pobjedu kod Reala; onu koja je Barcelonu gurnula prema naslovu, a iz trke izbacila najvećeg rivala, te trijumf kojim je Barcelona nakon 87 godina preuzela vodstvo na vječnoj tablici dvoboja s Realom."

As ističe da je "malo igrača na njegovoj poziciji koji su cijenjeni poput Rakitića." A Mourinho to također odlično zna...

Kopirati
Drag cursor here to close