Koronavirus

Zaraženi Kramarić i Budimir

Što se tiče Kramarića, Hoffenheim je ranije objavio da su zaražena dvojica igrača, koja su bez simptoma, ali nije naveo njihova imena.
Sport / Nogomet | 16. 10. 2020. u 17:32 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni savez (HNS) upoznat je s pozitivnim testom na koronavirus napadača Ante Budimira, a o situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca te Francuski nogometni savez, poručili su u HNS-a na upit iz HINA-e a njemački list Bild potvrdio je kako je zaražen i napadač Hoffenheima i hrvatske reprezentacije Andrej Kramarić (29) po povratku s reprezentativne akcije. 

"U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje se on zarazio, no možemo naglasiti da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje smo imali tijekom ovog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje, Synlab, kao i da su svi poštivali propisane epidemiološke mjere," poručio je glasnogovornik HNS-a TomislavPacak.

Dodao je kako su o cijeloj situaciji obaviješteni klubovi u kojima igraju hrvatski reprezentativci, te Francuski nogometni savez.

"O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca te Francuski nogometni savez, a naša liječnička služba je u kontaktu i s nadležnom epidemiološkom službom RH."

Španjolski prvoligaš Osasuna objavio je na svojim službenim stranicama da se hrvatski reprezentativac Ante Budimir u klub vratio pozitivan na koronavirus.

"Nogometaš Ante Budimir bio je pozitivan na jučerašnjem testiranju na Covid-19 prije no što se vratio klupskim obavezama. Čim su rezultati testa bili poznati, aktiviran je protokol slanja informacija zdravstvenim i sportskim službama. Budimirov povratak momčadskim treninzima je odgođen sve dok to ne omoguće zdravstveni protokoli", objavila je Osasuna.

Budimir je sudjelovao u nedavnoj akciji hrvatske nogometne reprezentacije, 7. listopada je debitirao za "vatrene" u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske u Sankt Gallenu, a nastupio je i prije dva dana u Zagrebu protiv Francuske u susretu Lige nacija kada je ušao u igru u 61. minuti umjesto BrunePetkovića. Usto je bio i na klupi u nedjelju tijekom dvoboja protiv Švedsk

Što se tiče Kramarića, Hoffenheim je ranije objavio da su zaražena dvojica igrača, koja su bez simptoma, ali nije naveo njihova imena.

"Dvojica igrača koja su bila u inozemstvu na reprezentativnim utakmicama po povratku u Njemačku bila su pozitivna na testiranju na Covid-19. Niti jedan od njih nije bio u kontaktu s ostatkom momčadi i sada se nalaze u samoizolaciji u svojim domovima bez simptoma", objavio je Hoffenheim.

Istodobno, Bild je naveo kako je pozitivan i Ganac Kasim Adams. Hoffenheim u subotu igra kod Borussije Dortmund.

Kramarić je igrao na prijateljskoj utakmici sa Švicarskom i dvoboju Lige nacija sa Švedskom, gdje je zabio pobjednički gol. Protiv Francuske u srijedu nije igrao.

Ranije u petak je španjolski prvoligaš Osasuna objavila kako se hrvatski reprezentativac iz njezinih redova Ante Budimir vratio u klub zaražen koronavirusom.

Kopirati
Drag cursor here to close