Dosta posla za policiju i vatrogasce

Zapaljene stolice na Poljudu, sukob navijača Hajduka i policije

Vatrogasci su morali intervenirati na Jugozapadu jer gorjelo je nekoliko redova sjedalica. Gorjelo je i na sjeveru gdje je smještena Torcida.
Sport / Nogomet | 22. 10. 2022. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija i vatrogasci su imali pune ruke posla, prije, za vrijeme i poslije najvećeg HNL-a derbija koji se igrao na Poljudu. Do završetka derbija policija je privela ukupno 75 navijača, razloga je bilo više.

Od posjedovanja pirotehničkih sredstava, droge, dva noža, preko alkohola, fantomki i metalnih šipki pa do narušavanja javnog reda i mira i isticanja transparenata neprimjerenog sadržaja. Na samom stadionu je većim dijelom utakmice bilo poprilično mirno, a onda je prvo došlo do požara na jugozapadnoj tribini gdje su se smjestili Bad Blue Boysi.

Vatrogasci su morali intervenirati na jugozapadu jer gorjelo je nekoliko redova sjedalica. Gorjelo je i na sjeveru gdje je smještena Torcida. Upravo su navijači Hajduka u jednom trenutku istakli transparente koju su otimali svojim navijačkim suparnicima, a onda ih počeli paliti. Među transparentima-trofejima su bile i oduzete srpske zastave, kao i transparenti Dinamovih navijača, onih iz Engleske, Nizozemske, Grčke...

Iznad zone paljenja je bila poruka "nepoznate mračne sjene". Nakon utakmice dogodio se sukob u centru grada. Ispred sjedišta Torcide došlo je do tučnjave policije i pripadnika spomenute navijačke skupine. Jedan policajac je ispalio i tri metka u zrak kako bi primirio situaciju, a šestorica navijača Hajduka privedena su nakon sukoba.

Kopirati
Drag cursor here to close