Požar na Bernabeuu

Zapalio se kultni Realov stadion i izazvao paniku u Madridu

Požar nije bio toliko ozbiljan kako se na prvu činilo. Brza reakcija vatrogasaca spasila je dijelove stadiona. Lokalni vatrogasci brzo su uspostavili kontrolu nad vatrom i uspjeli smanjiti plamen koji se nije proširio.
Sport / Nogomet | 27. 05. 2021. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Madridu se zapalio kultni stadion Reala - Santiago Bernabeu.

Kako pišu španjolski mediji zapalila se jedna od konstrukcija na stadionu koji je trenutno u fazi obnove.

Kako javlja Marca, požar ipak nije bio toliko ozbiljan kako se na prvu činilo. Brza reakcija vatrogasaca spasila je dijelove stadiona. Lokalni vatrogasci brzo su uspostavili kontrolu nad vatrom i uspjeli smanjiti plamen koji se nije proširio.

Još nije poznato kako je uopće došlo do požara. No, najbitnije je da nema ozlijeđenih. Neki su u šali prokomentirali - "to Eden Hazard konačno uspio 'zapaliti' stadion Reala".

'Novi' Santiago Bernabeu, najavio je prije dvije godine predsjednik kluba Florentino Perez, bit će najbolji stadion na svijetu. 'Moderan', 'avangardan', 'maksimalne udobnosti i sigurnosti', 'tehnološki napredan', pojmovi su korišteni pri opisu onog što će postati dom Realovih nogometaša u bliskoj budućnosti.

Stadion će zadržati kapacitet od 80 tisuća mjesta, imat će pomični krov i komfor posjetitelja bit će na najvišoj mogućoj razini.

Bernabeu će imati terene za razne sportove i koncerte, semafor od 360 stupnjeva, šoping centar, podzemnu garažu s pet etaža, restorane...

Sedam poprečnih ploča širokih 15 metara i visokih između 23 i 25 centimetara moći će se izvlačiti i tako sačuvati travnjak za neke druge događaje.

Koncerti će se tako održavati cijele godine, a ne samo po završetku sezone kao dosad (zbog očuvanja travnjaka) i tako klubu donijeti veću zaradu. Cilj je da stadion bude maksimalno iskorišten sedam dana u tjednu.

Sličan sustav od ranije ima Veltins Arena, stadion Schalkea, kojoj za pomicanje travnjaka treba čak 12 sati, te novi stadion Tottenhama. Kod novog Bernabéua, uvjeravaju Madriđani, cijeli bi se teren trebao izvući za samo nekoliko minuta.

Video: MECANISMO del nuevo CÉSPED RETRÁCTIL del nuevo ESTADIO SANTIAGO BERNABÉU 
Kopirati
Drag cursor here to close