plemići čuvaju vrh

Zakarić dvostruki strijelac u pobjedi nad Borcem

Sport / Nogomet | 09. 04. 2016. u 16:55 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski povezao je tri pobjede u domaćem prvenstvu i nakon slavlja protiv banjalučkog Borca (2:1) ostao je vodeća momčad Premijer lige.

Momčad Vinka Marinovića došla je do nova tri boda zahvaljujući dva gola Gorana Zakarića, te se tako revanširala Banjalučanima za poraz iz prvog dijela prvenstva. Počasni gol za goste postigao je Darko Maletić.

Zrinjski i Borac odigrali su utakmicu uz jaku kišu i po dosta teškom terenu, no unatoč teškim uvjetima obje ekipe igrale su prilično otvoreno.

Domaći su poveli u 33. minuti kada je Goran Zakarić nakon solo akcije majstorski pogodio gornji dio mreže Branislava Ružića, vratara Borca koji je počeo od prve minute budući da Senedin Oštraković ipak nije registriran na vrijeme.

Do pogotka su obje momčadi propustile dobre prilike - Zrinjski preko Arežine i Mešanovića, gosti dvaput preko bivšeg Plemića Lazara Marjanovića.

Zrinjski je prednost udvostručio u 55. minuti kada je nakon pogreške Raspudića lopta došla do Zakarića, a ovaj drugi put svladava Ružića.

Deset minuta prije kraja Todorović se našao u stopostotnoj prilici, no njegov šut otišao je preko gola. Domaći su se pred kraj malo opustili što je kaznio Darko Maletić pogotkom u 87. minuti utakmice.

U 22. minuti domaći navijači Ultrasi proslavili su 22. rođendan velikom bakljadom i dimnom zavjesom, pa je susret nakratko prekinut. 

Rezultati 24. kola
Drina – Željezničar 0:2
Široki Brijeg – Rudar 2:0
Čelik – Slavija 2:0
Travnik – Vitez 3:1
Olimpic – Velež 1:0
Sloboda – Mladost 2:0
Zrinjski – Borac 2:1
NEDJELJA
Sarajevo – Radnik 16.00

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close