Kvalifikacije za Europsko

Zakarić: Ako pobijedimo Finsku, bit će nam lakše protiv Italije

Na pitanje da li očekuje da mu izbornik Prosinečki ukaže povjerenje, Zakarić je kazao da je "uvijek na raspolaganju izborniku i da, kao i svi, želi da igra".
Sport / Nogomet | 03. 06. 2019. u 07:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru treći dan se priprema za predstojeće gostujuće susrete sa Finskom i Italijom u nastavku kvalifikacija za Europsko prvenstvo. 

Na  press-konferenciji pred popodnevni trening novinarima su se  obratili reprezentativci Goran Zakarić i Elvis Sarić.  

Na pitanje da li očekuje da mu izbornik Prosinečki ukaže povjerenje,  Zakarić je kazao da je "uvijek na raspolaganju izborniku i da, kao i svi, želi da igra". 

"Izbornik će izabrati one koji su najbolji u datom trenutku, a na nama igračima je da uvijek pružamo maksimum, te da opravdamo očekivanja kad dobijemo priliku. Najbitnije je da ostvarimo dobre rezultate bez obzira ko bude igrao. Ako svatko od nas da sve od sebe vjerujem da možemo pobijediti u predstojećem važnom susretu protiv Finske", kazao je Zakarić.  

Najbolji strijelac Premijer lige BiH u sezoni 2017/18. naglašava da je bh. tim trenutno fokusiran na prvi susret s Finskom.  

"Važne su nam obje utakmice, ali prva prepreka je Finska i sada o njoj razmišljamo. Ako pobijedimo tu utakmicu bit će nam lakše i u Italiji. Nadam se da ćemo svi biti na nivou na kojem trebamo da budemo i da ćemo ostvariti pobjedu" izjavio je Zakarić. 

Nakon što je propustio prethodno okupljanje zbog ozljede, Sarić ističe da je na pripreme  došao zdrav i  spreman. 

"Prošla su tri mjeseca od ozljede, ali sad nemam nikakvih problema. Spreman sam i zdrav što je najbitnije", kazao je Sarić.  

Kao i ostali reprezentativci naglašava da je susret s Fincima u prvom planu.  

"Svi smo sad fokusirani isključivo na Finsku. Sa tri boda iz tog meča imali bismo velike šanse za za plasman koji želimo. Finska je čvrsta i dobro organizirana ekipa, ali vjerujem da imamo kvalitet i da ćemo ostvariti pobjedu. Protiv Italije ćemo svi imati veliki motiv. Mnogi smatraju da to nije ekipa kao prije, ali sigurno da imaju kvalitet i neće biti lako. Ako pobijedimo Finsku sigurno da će nam biti lakše da igramo i protiv Italije", izjavio je Sarić.

Utakmica Finska - BiH će biti odigrana 8. lipnja, dok je meč protiv Italije na rasporedu tri dana kasnije. 

Kopirati
Drag cursor here to close