Kova jedini na bolovanju

Za okršaj s Atleticom trener Zidane ne može računati na Kovačića

Sport / Nogomet | 07. 11. 2017. u 22:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Mateo Kovačić

Trener Reala Zinedine Zidane ove je sezone uistinu upao u žrvanj nepovoljnih okolnosti. Osvojivši na početku sezone europski i španjolski superkup, kraljevski klub se već počeo osjećati gazdom u La Ligi i Ligi prvaka i u sezoni 2017/2018. A onda je došao slobodan pad ekipe.

S jedne strane učestale su ozljede, a s druge strane kao da su svi osim Isca i dijelom Varanea zaboravili igrati nogomet na najvišoj razini. Rezultiralo je to više nego mršavim saldom u prvenstvu, a ni u Ligi prvaka nisu se proslavili.

Reprezentativna stanka Zidaneu bi trebala osigurati nešto više zraka u plućima, a slijedeći ispit zrelosti Reala je u nastavku prvenstva u gradskome derbiju protiv Atletica. Međutim, za ovu utakmicu Zidaneu se vraćaju  Dani Carvajal, Gareth Bale i Keylor Navas. Po svemu sudeći tada će ponovno moći računati i na Varanea, a samo je jedan igrač još uvijek s neizvjesnim terminom povratka na teren - Mateo Kovačić.

Kovačić se nadao da bi i on mogao, barem koju minutu, zaigrati na novom nogometnom stadionu Atletica (Estadio Wanda Metropolitano), ali momčad će 18. studenoga u borbu za ligaške bodove krenuti bez njega.

Hoće li biti barem spreman do okršaja s Barcelonom pred kraj polusezone, također se ne zna, jer je njegova ozljeda i oporavak od nje ipak takve naravi da u Realu još ne mogu odrediti okvirni termin povratka Matea Kovačića.

Kopirati
Drag cursor here to close