Plemeniti veznjaci

Witsel: Kad je Real kupio Modrića, više nije imalo smisla ići u Madrid

"Ubrzo se dogodilo da je Real potpisao Luku Modrića i više nije imalo smisla ići tamo", kaže Belgijac kojemu se uskoro javio Zenit i on je potpisao ugovor s ruskim klubom.
Sport / Nogomet | 23. 08. 2019. u 07:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijski veznjak Axel Witsel, koji je lani s Belgijom osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, jedan je od nogometaša čiji talent i znanje gotovo da nisu išli uz rejting klubova za koje je igrao.

Naime, on je iz Benfice prešao u ruski Zenit, a odatle u kineski Tianjin, da bi se prošloga ljeta kao 29-godišnjak vratio u Europu i potpisao za dortmundsku Borussiju.

"Mogao sam otići u Real Madrid, kasnije sam imao i druge ponude, možda sam mogao igrati za Juventus ili Manchester United", kaže Witsel, koji svoju karijeru ocjenjuje kao rezultat optimalnih mogućnosti, pri čemu je uvijek nastojao birati racionalno.

Sjeća se kako je već 2012. godine, nakon godinu dana igranja za Benficu, 'uhvaćen' radarom Joséa Mourinha, koji je počeo praviti plan za Witselovo dovođenje na Santiago Bernabeu.

"Ubrzo se dogodilo da je Real potpisao Luku Modrića i više nije imalo smisla ići tamo", kaže Belgijac kojemu se uskoro javio Zenit i on je potpisao ugovor s ruskim klubom.

Foto: FIFA / Axel Witsel - nikad ugodan za čuvanje

Dobra procjena situacije, smatra on, bila je i 2016. kad je došao u Torino, obavio liječnički pregled i čekao na potpis ugovora s Juventusom.

"Preostao je tada zapravo još samo potpis. Čitavi sam dan čekao u jednome uredu i na kraju su me zovnuli iz Zenita i kazali kako se trebam vratiti natrag".

Već naredne zime Witsel se odlučio iskoristiti šansu za dobru zaradu u kineskim Tianjinu.

Tamo je u 47 utakmica postigao šest golova i ubilježio četiri asistencije, ali se nakon Mundijala 2018. želio vratiti u Europu.

Postojale su šanse da ode u Manchester ili u Pariz, ali Witsel se držao svog pravila da ne želi predugo čekati. Stoga je uz odštetu od 20 milijuna eura prešao u Dortmund.

"Prvo me je kontaktirao sportski direktor Zorc, a onda me nazvao trener Borussije Lucien Favre. Dortmund je top klub i za mene kao 29 godišnjaka to je bila dobra, možda i posljednja šansa zaigrati u velikom europskom klubu. Bila je to ispravna odluka s moje strane", kaže Axel Witsel, koji je u prvoj sezoni Bundeslige s Borussijom ispustio gotovo dobiveno prvenstvo, ali je vrlo zadovoljan što je tu i što igra za takvu ekipu.

Kopirati
Drag cursor here to close