Osobno mišljenje

Wenger podržao Ozila: Mesut, kao i svako drugi, ima slobodu govora i izražavanja

"Mesut Ozil ima slobodu govora i izražavanja svojih mišljenja, koja ne moraju nužno dijeliti svi", poručio je Arsene Wenger, u vezi stavova njemačkog reprezentativca o pritiscima nad muslimanskom manjinom Ujgura
Sport / Nogomet | 18. 12. 2019. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši trener engleskog Arsenala Arsene Wenger pružio je podršku njemačkom nogometašu turskog porijekla Mesutu Ozilu, u kontekstu njegovih stavova o pritiscima nad muslimanskom manjinom Ujgura, u sjeverozapadnoj autonomnoj kineskoj pokrajini Xinjiang, javlja Anadolu Agency (AA).

Francuski nogometni stručnjak je, odgovarajući na pitanja novinara u Dohi, poručio kako je Mesutu, kao i svakom drugom, zagarantirana sloboda izražavanja.

"Mesut Ozil ima slobodu govora i izražavanja svojih mišljenja, koja ne moraju nužno dijeliti svi", poručio je Wenger.

Ozil je nedavno na društvenim mrežama napisao da se "u Kini spaljuju Kur'ani, džamije su zatvorene, teološke škole i medrese su zabranjene".

Arsenal je ubrzo uputio priopćenje kojim se distancirao od komentara svog igrača.

"S obzirom na komentare Mesuta Ozila na društvenim mrežama, Arsenal mora dati jasnu izjavu", navodi se u izjavi kluba koja je, između ostalog, objavljena na kineskoj platformi Weibo.

"Sadržaj njegove poruke predstavlja Ozilovo osobno mišljenje. Arsenal se kao fudbalski klub uvijek pridržavao principa na osnovu kojih se ne želi baviti politikom", navedeno je u priopćenje engleskog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close