Najava za večerašnji susret

Weiss: Ovo je naša utakmica godine

Kada igramo odgovorno, dolazimo do rezultata. Ekipa je skoncentrirana, imamo iskusne igrače i ja im vjerujem. No, istovremeno respektiram protivnika, Zrinjski ima jako dobar tim", rekao je trener Slovana.
Sport / Nogomet | 01. 08. 2023. u 00:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slične stvari je radio i prošle sezone. Miksao sastav. U Košicama je starter bio samo jedan igrač iz Mostara, golman Borjan. Ostatak postave kompletno drugačiji. Nešto više Slovaka u postavi, Kucka koji može biti važan, nije bilo Weissa, zato se recimo vratio César Blackman, reprezentativac Paname.

Ali jednostavno kada netko promijeni cijelu postavu, onda se teško može uzeti neki "uzorak". Opet i uz tolike promjene, Slovan nije izgubio. Osvojio je bod, odradio posao. I nije nevažno, četiri natjecateljske utakmice, Slovan je bez primljenog gola iz igre. Čini se da su blizu onoga čemu je Weiss stariji težio. Maksimalno čvrsto u defenzivi, jednako odgovorno, u napadu što se napravi. Bez puno prilika pred protivničkim golom, ali nekako uspiju zabiti. Iz penala, prekida, slobodnjaka,
pronađu način.

"Žrtvovao sam rezultat utakmice u Košicama nauštrb utakmice protiv Zrinjskog. Za nas je to utakmica godine. Sigurno nećemo samo braniti rezultat, to ne bi bilo dobro. Moramo uložiti puno energije i biti opasniji naprijed. Nismo efikasni i to moramo popraviti. Oni će doći opušteni, iako mislim da neće biti naivni. Vjerujem da večeras neće biti infarkt za navijače kao prošle godine. Da bi tako bilo, moramo igrati koncentrirano od prve minute. Priželjkujem mirniji tok, ali vidjet ćemo opet kako će se to sve odvijati. U Mostaru je bilo jako vruće i sparno, večeras će biti podnošljivije. Međutim, mi ne gledamo na vrijeme, moramo igrati razumno u svim uvjetima. Želimo proći dalje, ali to isto želi i Zrinjski. Ništa nije odlučeno, ali vjerujem da će uz pun stadion i našu kvalitetu to biti moguće. Kada igramo odgovorno, dolazimo do rezultata. Ekipa je skoncentrirana, imamo iskusne igrače i ja im vjerujem. No, istovremeno respektiram protivnika, Zrinjski ima jako dobar tim", rekao je trener Slovana.

Kopirati
Drag cursor here to close