#ForçaChape

Wagner za Bljesak: Molim Boga da pomogne obiteljima poginulih

Sport / Nogomet | 30. 11. 2016. u 17:09 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bio sam šokiran kada sam doznao što se dogodilo. Mislio sam da je u pitanju neka pogreška ili neslana šala, ali kada sam vijest vidio na nekoliko portala, uvjerio sam se da se tragedija zaista dogodila'', komentirao je jučerašnju tragičnu nesreću za Bljesak.info najpoznatiji Brazilac u BiH Wagner Santos Lago - kapetan Nogometnog kluba Široki Brijeg te najbolji strijelac u povijesti Premijer lige BiH.

Nogometni svijet potresla je u utorak vijest o padu zrakoplova u Kolumbiji u kojem je poginula 71 osoba, a među njima i skoro cijela momčad i stručni stožer brazilskog prvoligaša Chapocoensea koji su putovali na prvu finalnu utakmicu Cope Sudamericane. Među poginulima je bio i 21 novinar. Preživjela su tri igrača, stjuardesa, novinar i mehaničar.

''Jako sam tužan. Pratim stalno sve vijesti i molim Boga da pomogne obiteljima poginulih'', kazao je potreseni Wagner.

Brazilac se čuo sa sunarodnjakom Tiagom, bivšim nogometašom sarajevskog Željezničara, kojem su poginula tri prijatelja.

''Čuo sam se s Tiagom, rekao mi je da je izgubio tri prijatelja s kojima je prije igrao zajedno u Brazilu. Također, čuo sam se i sa svojim roditeljima koji su mi rekli da je cijeli Brazil zavijen u crno te da svi samo govore o ovoj nesreći'', rekao je Wagner za Bljesak.info.

Chapecoense je prije šest godina igrao u četvrtoj brazilskoj ligi, a prije tri sezone zaigrao je u prvoj. U ovoj sezoni ostvarili su povijesni uspjeh plasiravši se u finale Copa Sudamericane, pandamu Europskoj ligi, no u zrakoplovnoj nesreći su ostali bez gotovo cijele momčadi.

''Chapecoense je relativno mlad klub u Brazilu, a plasam u finale Copa Sudamericane im je bio povijesni uspjeh. Ljudi su uvijek govorili da su oni jedan simpatičan klub koji nije imao rivala u nogometu'', dodao je Wagner u razgovoru za Bljesak.info.

Klubu kojeg je pogodila tragediju kakvu ne pamti cijeli svijet, podrška stiže sa svih strana, a njihov suparnik u finalu Atletico Nacional službeno je zatražio da se Chapecoenseu dodijeli titula pobjednika Copa Sudamericane. Također, brojni klubovi iz Brazila ponudili su ovom klubu svoje igrače na posudbu, a spominjala se i mogućnost da Chapecoense tri godine ne može ispasti iz lige bez obzira na rezultat.

"Nisam nikada imao čast igrati protiv Chapecoensea, oni su iz južne države Santa Catarina što je jako daleko od moje Bahije gdje sam počeo svoju karijeru'', zaključio je u razgovoru za Bljesak.info 38-godišnji Wagner.

Kopirati
Drag cursor here to close