Vitez - Široki Brijeg 0:1

Wagner pogodio za pobjedu Širokog pa zaradio crveni karton

Sport / Nogomet | 15. 10. 2016. u 15:07 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg je s minimalnih 0:1 slavio protiv Viteza u susretu 12. kola Premijer lige BiH igranom Gradskom stadionu Vitez.

Tri boda Širokom Brijegu donio kapetan Wagner Santos Lago u 21. minuti. Lopta je preletila cijelu obranu Viteza, a sam se na drugoj vratnici našao Wagner koji je bez problema matirao domaćeg vratara. Bio je to Brazilčev 116. pogodaka u Premijer ligi BiH.

Isti igrač u 37. minuti zaradio je izravni crveni karton. Sudac Edin Jakupović Brazilcu je, nakon dužeg razmišljanja, pokazao izravni crveni karton zbog neopreznoh prekršaja Wagnera nad domaćim igračem.

Oba igrača uklizala su prema lopti, do nje je prije stigao domaći igrač, a Wagner je neoprezno đonom udario suparnika u prsa. Bio je to Brazilčev prvi izravni crveni karton u karijeri!

Iako je imao igrača više od 37. minute, Vitez do kraja nije uspio izjednačiti, a Široki Brijeg je došao do svoje tek druge gostujuće pobjede u ovoj sezoni.

Nekoliko minuta prije kraja susreta, zaiskrilo je na terenu, a u velikoj gužvi igrač Viteza Marko Jevtić gurnuo je igrača Širokog Brijega Luku Menala koji je pao na travnja, a sudac Jakupović pokazao mu je samo žuti karton.

Zanimljivo, na klupi Viteza debitirao je bivši trener Širokog Brijega Slaven Musa, dok je na klupi ''Plavo-bijelih'' uspješan trenerski debi imao Denis Ćorić.

U sljedećem kolu Široki Brijeg ide u goste Slobodi, a utakmicu će zbog crvenog kartona propustiti Wagner.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close