Želi dokazati nevinost

Vušković ne odustaje: Njegov slučaj ide na najviši sportski sud

Vuškovićev slučaj završio je na sportskom arbitražnom sudu (CAS) koji će odlučiti o sudbini hrvatskog nogometaša.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2023. u 19:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako sada stvari stoje, Mario Vušković (21) ne smije igrati nogomet do studenoga 2024. zbog pozitivnog nalaza na eritropoetin (EPO). Tako je odlučio sportski sud Njemačkog nogometnog saveza...

Nogometaš HSV-a i U21 hrvatske reprezentacije odmah je po presudi najavio daljnju borbu za dokazivanjem nevinosti, a čini se kako su pokrenuti i konkretni koraci u sportsko-pravnoj bitci.

Naime, Vuškovićev slučaj završio je na sportskom arbitražnom sudu (CAS) koji će odlučiti o sudbini hrvatskog nogometaša, prenose 24 sata

Odvjetnici HSV-a i službeno su podnijeli žalbu CAS-u, pišu njemački mediji. Istovremeno, žalili su se i višem stupnju njemačkog suda, DFB-ovom Federalnom sudu. Međutim, on neće postupati dok se ne završi postupak na sportskom arbitražnom sudu.

"Nije uobičajeno da se isti proces vodi na dva odvojena suda. Stoga smo mi donijeli odluku da ćemo suspendirati sve radnje u Njemačkoj dok se ovo ne riješi na CAS-u. Stvari ćemo ponovno pokrenuti ako CAS ne prihvati žalbu ili ako u njihovoj odluci koju donesu bude stajalo da je konačna", kazao je predsjednik Federalnog suda, Achim Späth.

Kopirati
Drag cursor here to close