A, sada, spektakl

Vukas: Osima strašno cijenim, volim gledati njegove konferencije

Dragan Petrović, sudac s FIFA značkom, sudit će derbi susret 3. kola BHT Premijer lige BiH u kojem će Željezničar u nedjelju od 20 sati ugostiti mostarski Zrinjski.
Sport / Nogomet | 03. 08. 2019. u 14:15 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eliminaciju Utrechta i prolaz u 3. pretkolo Europske lige u taboru Zrinjskog već su arhivirali i okrenuli se maksimalno domaćem prvenstvu. Izabranike Harija Vukasa sutra čeka put u Sarajevo gdje će odmjeriti snage sa Željezničarom na Grbavici, što će biti pravi derbi.

"O Utrechtu više ne govorimo, tu utakmicu smo arhivirali. Uspjeh ostaje za navijače, neka oni guštaju, a mi se okrećemo novim izazovima. Ako želimo biti ozbiljni moramo igrati u kontinuitetu", kazao je na današnjem druženju s novinarima trener Hari Vukas.

Pred Zrinjskim je iznimno teško gostovanje. Željezničar još nije primio gola u prvenstvu.

'Amara Osima izuzetno cijenim. Kažu mi da je najtrofejniji BiH trener i znam da ima bogato iskustvo, a moram priznati da mi je nekad zadovoljstvo pogledati njegove konferencije za novinare, jer se radi o osebujnoj i zanimljivoj ličnosti. Ne sumnjam da će pripremiti svoju ekipu na pravi način, a slažem se da smo i jedni i drugi zaslužuju pun stadion', kazao je Hari Vukas.

Moguće je da će biti određenih promjena u igračkom kadru.

"Sreća je što nema ozlijeđenih nogometaša, ali primorani smo rotirati, mada ne puno. Protiv Utrechta je bilo veliko pražnjenje..."

Trener Željezničara Amar Osim kazao je kako u i Željezničar i Zrinjski zaslužili da stadion Grbavica bude pun u nedjelju navečer, a i trener Zrinjskog slaže se s tim.

Dragan Petrović, sudac s FIFA značkom, sudit će derbi susret 3. kola BHT Premijer lige BiH u kojem će Željezničar u nedjelju od 20 sati ugostiti mostarski Zrinjski.

Banjalučaninu će asistirati Sreten Udovičić iz Prijedora i Damir Lazić iz Brčkog. Funkcije petog i šestog suca obavljat će Luka Bilbija (Prijedor) i Goran Paradžik (Ljubuški), dok je za četvrtog suca određen Elvis Mujić (Banovići).

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close