Hrvatska spremna za Rusiju

Vrsaljko: Imamo kvalitetu za plasman u polufinale

Vrsaljko je svjestan kako ih očekuje teška utakmica, ali je uvjeren u kvalitetu ''Vatrenih''.
Sport / Nogomet | 06. 07. 2018. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Respektiramo Rusiju, nisu slučajno u četvrtfinalu. Imat će veliku podršku navijača, ali to ne mijenja na stvari. Imamo kvalitetu dovoljnu da prođemo dalje, kazao je Šime Vrsaljko na novinarskoj konferenciji u Sočiju uoči subotnjeg četvrtfinalnog ogleda Hrvatske i Rusije.

Vrsaljko je na prvenstvu nastupio u tri utakmice sakupivši 300 minuta. U sastavu će biti i protiv Rusije.

Svjestan je kako ih očekuje teška utakmica, ali je uvjeren u kvalitetu ''Vatrenih''.

''Respektiramo Rusiju, nisu slučajno u četvrtfinalu. Imat će veliku podršku navijača, ali to ne mijenja na stvari. Imamo kvalitetu dovoljnu da prođemo dalje,'' kazao je.

Foto: Pixsell / Šime Vrsaljko i Dejan Lovren

No, prije samo šest mjeseci situacija je bila posve drugačija.

''Dobro smo krenuli u kvalifikacije, ali nažalost sami smo sebi zakomplicirali. To nije bio pravi pokazatelj stanja. To smo i dokazali ovdje. Dalić je došao u teškom periodu, donio je nešto novo,'' kazao je Vrsaljko.

Većina novinara se slaže kako Luka Modrić gura ''hrvatsku lokomotivu'' prema polufinalu World Cupa.

''Suviše je pričati o Modriću, on sve pokazuje na terenu, on je naš kapetan i vođa, veliki je karakter, zaslužuje sve pohvale,'' kazao je Vrsaljko.

Kako se hrvatska reprezentacija približava plasmanu u polufinale, tako i rastu usporedbe s generacijom '98. Vrsaljko je naglasio kako je bio premali kako bi se sjećao blistavih predstava Bobana, Šukera i društva, ali i dodao kako se kasnije upoznavao s ''brončanom generacijom''.

''Bio sam klinac, kasnije sam se upoznavao s generacijom. Znam da je bila užarena atmosfera doma,'' dodao je Vrsaljko koji je za reprezentaciju debitirao u veljači 2011. u prijateljskom susretu protiv Češke.

Kopirati
Drag cursor here to close