Muke s koronom

Vojvodić: Bio sam toliko kritično da sam dvaput pisao oproštajno pismo!

Darko Vojvodić u rujnu je bio pozitivan na Covid-19, ali iskusnom treneru korona je stvorila ogromne probleme.
Sport / Nogomet | 05. 01. 2021. u 14:40 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se Vojvodić prisjeća da je bilo toliko ozbiljno da se doslovno borio za život, ali srećom uspio se izboriti.

“Prije testiranja sam se osjećao loše, imao povišenu temperaturu, osjećao malaksalost i na osobni zahtjev sam se testirao. Kada sam saznao da sam pozitivan, odmah sam obavijestio Olimpik u kojem sam bio trener, a oni su me savjetovali da to ne širim dalje. Međutim, kao odgovaran građanin obavijestio sam javnost da sam pozitivan, a već poslije pet dana dobio sam otkaz. Uz sve to, svi pokušaji da dođem do doktora u Sarajevu bezuspješno su završavali, tako da sam bio prepušten sam sebi”, rekao je Vojvodić za Glas Srpske.

Vojvodić kaže da cijelo vrijeme dok je bio bolestan nitko ga nije ni kontaktirao iz njegovog kluba. Na kraju je sam sjeo u auto i otišao u rodnu Foču.

“Odmah su htjeli da me zadrže u bolnici, ali sam to odbio i zbog straha da virus ne prenesem na roditelje, koji su u poznim godinama, izolirao sam se od svih. Svakodnevno sam išao do bolnice u Foči na dodatne preglede i infuzije”.

Poslije prvih petnaestak dana, tokom kojih je imao povišenu temperaturu, počeo se osjećati još lošije.

“Nekoliko dana sam bio u nekom poludepresivnom stanju i tada mi je bilo sasvim svejedno da li ću preživjeti ili umrijeti. Čak sam dva puta počinjao da pišem oproštajno pismo. Kada sam došao na pregled, rekli su mi da moram biti priključen na respirator, ali sam to odbio. Rekao sam da ima onih kojima je on u tom trenutku potrebniji i otišao kući. Poslije nekoliko dana uz obilne terapije situacija je počela da se popravlja i uspio sam se nekako izvući. Sigurno da je mom ozdravljenju dosta doprinio sportski i takmičarski duh, stvaran kroz višedecenijski staž u nogometu”, rekao je Vojvodić.

Sada kada je ozdravio spominjao se kao mogući trener Borca, ali kaže da se ne zamara time gdje će raditi.

“Sigurno da je i ovaj svakodnevni sportski stres od 18 godina aktivnog igranja i 12 godina trenerskog staža doprinio da se razbolim i da se jedva izvučem. Još nisam potpuno fit mada je iz dana u dan sve bolje, ali čini mi se poslije svega da me nogomet više ne čini sretnim. Zato ćemo vidjeti šta će donijeti naredni mjeseci”, zaključio je Vojvodić za Glas Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close