Rezime kola

Vodeći dvojac kružno; poraz, pobjeda, pa remi

Već tri posljednja kola vodeći dvojac "kopira" rezultate. Poraz, pobjeda, pa remi.
Sport / Nogomet | 30. 04. 2019. u 08:11 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bljesak.info / Na vrhu tablice ništa novo

Premijer liga BiH ulazi u završnicu, ostala su još samo četiri kola do kraja. Na prvu će mnogi reći kako je sve jasno, ali po tablici, onako službeno malo toga jeste.

Jer već tri posljednja kola vodeći dvojac "kopira" rezultate. Poraz, pobjeda, pa remi.

Gostovanje u Bijeljini za Sarajevo je bilo jedno od težih, jer Radnika još nitko nije pobijedio ovog proljeća, pa u bordo timu nisu bili previše nezadovoljni bodom. Nogometaši Zrinjskog su posljednji put dva gola postigli na gostovanju u Tuzli, još krajem studenog, tada su pobijedili. Od tada do protekle subote prošlo je jako puno, ali ovaj put nisu uspjeli.

Dva puta je Zrinjski u Doboju kod Kaknja vodio, Mladost se vratila jednoj, pa još jednom. U ludoj završnici domaći su iskoristili jedanaesterac, Jakovljević je zaradio crveni karton, a onda je s bijele točke Ćurjurić bio neprecizan. Je li to bila posljednja prilika da Zrinjski zaprijeti Sarajevu? Vrijeme će to pokazati. Do kraja Zrinjski gostuje Čeliku i Zvijezdi 09, Sarajevo će opet u Tuzlu (Tuzla City) i na kraju u Gabelu.

Široki Brijeg je nanizao sedam utakmica bez poraza u prvenstvu i nakon posljednjeg trijumfa na domaćem terenu protiv Krupe, ima šest bodova više od Željezničara. S obzirom na formu jednih odnosno drugih, teško se tu do kraja prvenstva može nešto promijeniti. Za Željezničar je realnost u ovom trenutku borba za četvrto mjesto. Po rezultatima u ovom trenutku najveći protivnik bi trebao biti Radnik.

Od četvrtog mjesta nisu daleko Čelik i Sloboda, ali i jedni i drugi su jako skromni na gostovanjima. Sloboda do kraja gostuje na Pecari i Radniku, Čelik Sarajevu i Željezničaru. Gostovanja na kojima se teško mogu nadati nekom velikom učinku. Kako jedni tako i drugi.

Čelik je zadržao priključak minimalcem protiv GOŠK-a, ali ono što brine navijače ovog kluba su unutarnji problemi, prije svega financijske prirode.

Najbolji posao je u ovom kolu napravila Zvijezda 09. U zadnje četiri utakmice ova momčad je uzela deset bodova, a njeni igrači su postigli deset golova. Pod vodstvom novog trenera, Milenka Bošnjakovića koji je svoju dušu otvorio nakon posljednje pobjede.

''Ja se divim svojoj Upravi koja je imala hrabrosti mene da dovede, čovjeka koji je neiskusan, čovjeka koji ne zna, čovjeka koji je svugdje dobro došao osim u svom gradu i čovjeka koji je napravljen neznalicom u svom gradu'', izjavio je poslije slavlja njegove momčadi na Tušnju, ovaj rođeni Tuzlak.

Mladost je nakon kritičnog perioda uspjela povezati redove u posljednja tri kola, pa je u relativno mirnoj zoni, dok je momčad Mirze Varešanovića svoj opstanak dovela u pitanje nakon dva vezana poraza. Situacija bi novajlije u društvu najboljih mogla biti i kompliciranija ukoliko nešto ne naprave na sljedećem gostovanju. A gostuju u GOŠK-u koji se nakon poraza u Zenici našao u bezizlaznoj situaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close