Veteran derbija

Vladavić igrao i prvi gradski derbi: "Draž derbija ostala je i danas"

Sport / Nogomet | 25. 09. 2014. u 09:26 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu nas čeka 26. poslijeratni gradski derbi Zrinjskog i Veleža, a od svih igrača koji će istrčati na stadion pod Bijelim brijegom u subotu jedini koji je nastupio i u prvom derbiju prije 14 godina je napadač Veleža Admir Vladavić.

'Igrao sam onu prvu, prijateljsku utakmicu “pomirenja” 2000. na Koševu. Bilo je 2:2, a ja sam sa 17 godina dobio dvadesetak minuta', kaže za Sportske novosti 32-godišnji Vladavić koji je ubilježio nastup i u prvom službenom derbiju – u kolovozu 2000. pod Bijelim brijegom.

'Bilo je 2:0 za Zrinjski, ne sjećam se tko je zabio golove, ali znam da je bio pun stadion. Također, tada sam pogođen bocom u glavu'.

Vladavić je odigrao puno gradskih derbija, zadnji prije godinu i pol u Vrapčićima (1:1). Kaže da se puno toga promijenilo u ovih 14 godina koliko se igraju derbiji, ali ne sve.

'Nažalost, što se tiče navijačkih strasti i tenzija tu nema puno napretka. Što se tiče igrača, sve je puno normalnije, iako je draž derbija ostala. Promijenilo se i to što su nekad domaćini redovno dobivali, a danas to više nije tako'.
U zadnja tri derbija Velež je ostao neporažen, a samopouzdanje im može dati činjenica da u ovaj ulaze nakon dvije uzastopne pobjede nad Slavijom. Ipak, Vladavić ističe kako trenutna forma ne igra nikakvu ulogu kada su gradski derbiji u pitanju.

'Igrao sam i sarajevske derbije, tamo također forma nema presudan značaj. U derbijima favorita nema i sve ovisi o raspoloženju igrača. Zrinjski ima kvalitetnu momčad, igra dobro, ali i mi imamo dobru ekipu i igramo dobro. Trebala bi biti kvalitetna utakmica', zaključio je Admir Vladavić za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close