ZaVARio lik

Vjerujete li vi VAR-u ili mojim 'savršenim' očima?

Sudac je otišao pogledati snimku i nakon nekoliko sekundi presudio kako je to ipak kazneni udarac iako se na snimci jasno vidi da je igrač zamahnuo po zraku i sam pao kao pokošen.
Sport / Nogomet | 01. 02. 2021. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: YouTube / Koji lažnjak... Igrač sam sebe faulirao i dobio penal!

U Kuvajtu imaju nafte koliko žele, nafta donosi novac, a zadnjih su desetljeća Kuvajćani jako zavoljeli nogomet, koji se po pravilu dobro slaže s novcem.

Međutim, koliko god klubovi bili izdašni kako bi privukli kvalitetne nogometaše u svoje rdove, kuvajtska liga ipak nije među najatraktivnijima na svijetu. Zato je među onima kojima bi pone3kad bilo bolje da nije uveden VAR.

Deset najboljih klubova odigralo je prva dva kola Lige za prvaka, a u utakmici u kojoj je Al-Sahel je dočekao Al-Kuwait, viđen je nevjerojatan događaj koji je brzo obišao svjetske mreže.

Al-Sahel je vodio dvaput, a kad je domaćinu sudac isključio igrača gosti su po drugi put izjednačili. Utakmica je pak odlučena u 11. minuti sudačke nadoknade kada je Yousef Nasser Al Sulaiman realizirao kazneni udarac za pobjedu gostiju.

Međutim, prekršaja za najstrožu kaznu uopće nije bilo. Radilo se o jednoj od najsmješnijih simulacija koje smo vidjeli, a kako je ovo vrijeme videotehnologije, tj. VAR-a, takve stvari više ne mogu proći samo tako. Osim ako ste u Kuvajtu.

Sudac je otišao pogledati snimku i nakon nekoliko sekundi presudio kako je to ipak kazneni udarac iako se na snimci jasno vidi da je igrač zamahnuo po zraku i sam pao kao pokošen.

Majstor među djeliteljima pravde koji je pobijedio videotehnologiju i vlastite oči, usput je energično dijelio žute kartone domaćinima zbog prigovora i potom završio utakmicu.

Ovakve se scene više ne uvrštavaju ni u lošije filmske komedije, ali su u stvarnom svijetu još uvijek moguće... 

Kopirati
Drag cursor here to close