Nije više mrtva utrka

Vjerovali ili ne: Primera najizjednačenija među svim najjačim ligama!

Sport / Nogomet | 27. 10. 2014. u 21:01 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put u posljednjih osam godina samo dva boda dijela vodeću i petu momčad na ljestvici španjolskog nogometnog prvenstva. Trenutačno se na vrhu Primere nalaze Barcelona i Sevilla sa po 22 boda, Real je treći s bodom manje, a zatim slijede Valencija i Atletico Madrid sa po 20 bodova.

Posljednji put je nakon devet kola takva drama na vrhu Primere viđena u sezoni 2005/06. Tada je na vrhu bila Osasuna sa 18 bodova, a petoplasirani Real Sociedad imao je 16 bodova.

. Pogled na ljestvice otkriva kako je Primera u ovom trenutku najneizvjesnija od "Liga petica'. U engleskom prvenstvu vodeći Chelsea ima devet bodova više od Arsenala na petom mjestu.

U Bundesligi Bayern ima šest bodova viška od Bayer Leverkusena koji je na petoj poziciji, u Serie A Juve vodi sa sedam bodova 'fore' pred petoplasiranim Laziom, dok u Le Championnatu Marseille ima šest bodova više od Nantesa.

U nizozemskom prvenstvu je razlika između prve pozicije (PSV) i pete (Heerenveen) osam bodova, u Portugalu Benfica ima pet bodova više od Brage, dok u Rusiji Zenit ima 11 bodova više od Krasnodara.

Kopirati
Drag cursor here to close