Premiership

Visok domaći poraz Leicestera u najgorem trenutku

Newcastle je u petak na King Power stadionu deklasirao Leicester sa 4:2 i izborio je ostanak u engleskoj Premier ligi tri kola prije kraja prvenstva.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2021. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Leicester i Newcastle imali su veliki motiv u dvoboju 35. kola Premerlige. Leicester još uvijek nije osigurao plasman u Ligu prvaka, a Newcastle je svim silama tražio pobjedu koja bi im značila ostanak u društvu najboljih timova Engleske.

Ekipa Stevea Brucea do vodstva stiže u 22. minuti. Sjajni Joe Willock zabija za prednost od 0:1, da bi samo 12 minuta kasnije Dummet pogodio za ogromnih 0:2 za goste.

Tim se rezultatom otišlo na odmor, a Leicester očekivano u nastavak kreće ofanzivno. To je gostima zapravo pogodovalo jer im je ostavljalo dosta prostora, a oni su svoje šanse vješto koristili.

Callum Wilson je golovima u u 65. i 74. minuti meča pvoećao prednost gostiju na 0:4 i Leicester je ostao bez izgledne šanse doći do pobjede u ovom susretu.

Domaći su do kraja meča uspjeli postići dva gola. Marc ALbrighton je u 80. minuti pogodio za 1:2, a zatim je Kelechi Iheanacho pogodio za konačnih 2:4 u 87. minuti.

Svrake su dakle tri kola prije kraja osigurale ostanak u Premiershipu, dok Lisicama predstoji velika bitka za plasman u Ligu prvaka.

Tim Brendana Rodgersa je trenutno treći sa 63 boda, ali sa utakmicom više u odnosu na Chelsea i West Ham.

Na vrhu je Manchester City sa 80 bodova, s 13 bodova više uz utakmicu više od drugog Manchester Uniteda.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close