Kada oca nemam ja...

Virgil: Otac ga je napustio, a on je odbacio njegovo prezime

Otac je napustio njega, majku i mlađeg brata i sestru. Van Dijk je nakon razvoda roditelja neko vrijeme živio s ocem prije nego što je odlučio vratiti se živjeti s majkom. Nakon toga je njegov otac prekinuo svaki kontakt.
Sport / Nogomet | 06. 07. 2023. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosta je primjera u svijetu sporta gdje jedan od roditelja napravi neoprostivi grijeh pa njegova djeca ne žele ni da znaju za njega.

To je slučaj i sa braničem koji je plaćen 85 miliona eura i smatra se najboljim na svijetu na svojoj poziciji - Virgilom Van Dijkom.

Igrači na dresovima obično nose prezimena, dok ima i onih koji nastupaju sa imenom na svojim leđima. To je i slučaj s Van Dijkom koji na dresu ima svoje ime - Virgil.

Kada je imao 12 godina otac je napustio njega, majku i mlađeg brata i sestru. Van Dijk je nakon razvoda roditelja neko vrijeme živio s ocem prije nego što je odlučio vratiti se živjeti s majkom. Nakon toga je njegov otac prekinuo svaki kontakt.

Budući da je bio najstariji muškarac u kući, Virgil je morao naporno raditi kako bi uzdržavao svoju majku, brata i sestru.

Video: Virgil Van Dijk 2021/22  Best Defensive Skills & Tackles

Jedno je vrijeme radio i kao perač suđa dok je istovremeno igrao nogomet kako bi ostvario svoje želje. S 19 godina mu je puklo slijepo crijevo i zamalo je preminuo, ali Nizozemac se nikada nije dao pokolebati.

Sve mu se to isplatilo i dobrim vratilo kada ga je 2018. Liverpool platio 85 milijuna eura, učinivši ga tako jednim od najskupljih braniča u povijesti.

U međuvremenu je Virgilov otac pronašao novu ženu i izgubio kontakt sa svojom djecom. Van Dijk stariji ima 57 godina i bavi se popravkom i instaliranjem TV uređaja.

Virgil van Dijk rođen je u Bredi 8. srpnja 1991. od oca Nizozemca, Rona Van Dijka, i majke Afro-Surinamke, Hellen Chin Fo Sieeuw.

Karijeru je započeo u Groningenu, da bi prešao u Celtic 2013., a potom se 2015. pridružio Southamptonu za koji je igrao sve do siječnja 2018. godine kada je prešao u Liverpool. Za Oranje je nastupio 58 puta.

Ima i kineske krvi?

Prema nekim izvorima u Kini, Virgil van Dijk ima i kineske krvi. Hellen Fo Sieeuw, njegova majka, kineskog je podrijetla.

Prezime 'Fo Sieeuw' potječe od imena njegovog pradjeda po majci Chin Fo Sieeuwa, koji je emigrirao iz Guangdonga u Surinam oko 1920.

Kopirati
Drag cursor here to close