Remi u Madridu

Vinicius spasio Real od poraza u 89. minuti

Momčad Zinedinea Zidanea bila je je posebno dominantna u prvih 45 minuta, ali usprkos tome što su uputili čak 12 udaraca prema golu gostiju, put do mreže nisu uspjeli pronaći.
Sport / Nogomet | 01. 03. 2021. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednju utakmicu 25. kola španjolske La Lige na Stadionu Alferdo di Stefano odigrali su u ponedjeljak Real Madrid i Real Sociedad. Utakmica je završila rezultatom 1:1, a golove su zabili Portu (55') goste te Vinicius za domaćina (89').

Momčad Zinedinea Zidanea bila je je posebno dominantna u prvih 45 minuta, ali usprkos tome što su uputili čak 12 udaraca prema golu gostiju, put do mreže nisu uspjeli pronaći.

Nepisano nogometno pravilo kaže da promašene šanse kad-tad dođu na naplatu, a to se današnjem domaćinu dogodilo u 55. minuti.

Gosti su osvojili loptu na sredini terena, David Silva je prekrasnim dugim dodavanjem pronašao Nacha Monreala na lijevoj strani terena, ubačaj bivšeg Topnika ide na drugu vratnicu gdje je pored Mendyja najviši u skoku Portu koji lijepim udarcem glavom matira Courtoaisa – 0:1.

Najbolju priliku za poravnanje u nastavku propustio je Casemiro u 64. minuti, a usprkos velikoj dominaciji u posjedu i većim brojem udaraca prema gostujućem golu, Kraljevski klub sve pred sami kraj utakmice nije mogao do pogotka.

Kad su već svi mislili da će gosti u konačnici slaviti, a imali su dvije prilike ranije zatvoriti utakmicu, minutu prije isteka regularnog dijela susreta ukazao se Junior Vinicius.

Lucas je uputio ubačaj s desne strane, mladi Hugo Duro promašuje loptu, ali Brazilac je na pravom mjestu u pravo vrijeme i bez većih problema pogađa za, ispostavit će se, konačnih – 1:1 i svakome po bod.

Luka Modrić odigrao je zapaženo prvo poluvrijeme, a u 76. minuti zamijenio ga je Federico Valverde.

Ovim remijem Real se bodovno izjednačio s Barcelonom koja je ipak bolje plasirana od njih zbog gol razlike, dok vodeći Atletico Madrid, uz utakmicu manje, ostaje na pet bodova prednosti u odnosu na dva najtrofejnija španjolska kluba.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close