Podrška vlasnika

Vincent Tan podržao Ješića, stručni stožer i igrače FK Sarajevo

Sport / Nogomet | 14. 03. 2016. u 15:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor FK Sarajevo Dino Selimović na danšnjoj press-konfrenciji, organiziranoj pred četvrtnalni revanš susret između Sarajeva i Slobode, koji se u utorak igra na Koševu, osvrnuo se na posljednja događanjka u i oko FK Sarajevo posljednjih mjeseci.

On je naveo da je to uzrokovalo "jednu priličnio lošu atmosferu, ali da to neće poljuljati planove i akivnosti kluba".

U tom smislu Selimović je kazao da je podršku klubu upitio i vlasnik Vincent Tan. On je pročitao pismo ovog Malezijca, koji jer izrazio bezrezervnu podršku treneru Miodragu Ješiću, stručnom stožeru i igračima te klubu u cjelini.

''Tan je u vezi s nama u posljednja tri dana. Upoznat je sa svim medijskim analizama. Prije nekoliko mjeseci Upravni odbor je detektirao da klub s 50 igrača pod ugovorom ima preveliki igrački kadar, kojeg klub ne može podržati financijski. Da se nisu povukli neki potezi i aktivnosti Vincent Tan bi prestao s podrškom i financiranjem FK Sarajevo. Trenutno je 36 igrača pod ugovorom, s puno većom zastupljenosti igrača iz Akademije'', kazao je Selimović.

On je pozvao sve navijače i simpatizere da dođu i daju podršku klubu, te da u fer i korektnoj atmosferi "odrade svoj dio posla".

''Bit će nam zadovoljstvo da ugostimo goste iz Tuzle. Mjere sigurnosti će biti u okviru onoga što nam MUP bude zahtijevao. Cilj FK Sarajevo je uvijek da osvoji sve trofeje koje može, a minimum je plasman u europska natjecanja. I dalje želimo osvojiti oba trofeja, ali ako nešto ne osvojimo ove sezone to ne znači da će po automatizmu šef stručnog stožera biti smijenjen'', kazao je Selimović.

Kopirati
Drag cursor here to close