Europska liga

VIDEO | Vlašićev prvijenac u remiju Evertona

Sport / Nogomet | 28. 09. 2017. u 21:20 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 2. kola E skupine Europske lige Everton je na Goodison Parku odigrao 2-2 protiv Apollon Limassola, a drugi pogodak za engleski sastav zabio je Nikola Vlašić.

Bivšem veznjaku splitskog Hajduka bio je to prvijenac u dresu engleskog premierligaša.

Gosti su poveli u 12. minuti golom Adriana Sardinera, a izjednačio je Wayne Rooney u 21. minuti nakon velike pogreške gostujuće obrane. Nikola Vlašić je ušao u igru početkom drugog poluvremena, a u 66. minuti je doveo svoju momčad u vodstvo. Gylfi Sigurdsson je sjajnom asistencijom uposlio mladog hrvatskog nogometaša koji je izašao ispred Bruna Valea i svladao ga prizemnim udarcem.

U 86. minuti gosti su ostali s igračem manje, no samo dvije minute kasnije izjednačio je Yuste. Za goste je Anton Maglica odigrao cijeli susret, dok je Antonio Jakoliš igrao do 61. minute. U drugom susretu iz ove skupine Lyon i Atalanta su odigrali 1-1.

Na ljestvici vodi Atalanta sa četiri boda, Lyon i Apollon imaju po dva boda, a Everton je posljednji s jednim bodom, piše Hina.

U susretu skupine C Hoffenheim je na gostovanju izgubio od Ludogoreca 1-2.

Gosti su poveli već u drugoj minuti golom Kaderabeka, Ludogorec je izjednačio u 46. minuti preko Dyakova, a Lukoki je doveo domaći sastav u vodstvo u 72. minuti. Andrej Kramarić je odigrao cijeli susreta za njemački sastav, a u 7. minuti je zaradio žuti karton.

Dynamo je u Beogradu pobijedio Partizan 3-2 u susretu B skupine premda je na poluvremenu gubio 0-2.

Domaćin je poveo golovima Ognjena Ožegovića (34) i Leandrea Tawambe (42). Junior Moraes je smanjio rezultat iz kaznenog udarca u 54. minuti. Jedanaesterac je izborio Josip Pivarić koji je pucao iz slobodnog udarca, a loptu je rukom zaustavio Ožegović. Na 2-2 je izjednačio Vitalij Bujalskij u 68. minuti, a pobjedu gostima donio je u 84. minuti Moraes svojim drugim golom na utakmici, piše Hina.

Domagoj Vida i Josip Pivarić su odigrali cijeli susret za Dynamo.

U skupini F Šerif i FC Kopenhagen su odigrali 0-0. Za domaći sastav nastupila su trojica hrvatskih nogometaša. Branio je Zvonimir Mikulić, Josip Brezovec je igrao do 81. minute, a Ante Kulušić cijeli susret.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close