Došli 'gosti'

VIDEO | Sukob navijača tijekom crtanja murala Dinamu u Tomislavgradu

Sport / Nogomet | 05. 07. 2017. u 07:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Intervencijom većega broja policijskih službenika u utorak navečer u ulici Mijata Tomića u Tomislavgradu spriječen je sukob navijačkih skupina Hajduka i Dinama.

Povod za izbijanje sukoba nastao je nakon što je na glavnoj tomislavgradskoj ulici išaran grafit koji su u čast Hajduku, svomu klubu, izradili prije tjedan dana članovi Torcide, odnosno navijači Hajduka iz Tomislavgrada.

U isto vrijeme kada se dogodio incident uništavanja Torcidinih grafita, preko puta potpornoga zida koji je nedavno uredila Torcida, okupili su se Dinamovci odnosno navijači BBB-a i na velikom zidu garažnog objekta kod Brodomerkura napravili svoje znakovlje.

Kako se doznaje od očevidaca događaja, uništavanje grafita, a time i rasplamsavanje sukoba između ovih dviju skupina, prouzrokovao je jedan broj nepoznatih mladića koji su u malom kombi busu šibenskih registarskih oznaka stigli u Tomislavgrad te na očigled dinamovih navijača koji su završavali svoj grafit počeli uništavati bojama Torcidin ispisani mural.

Na taj način se, kako ističu očevici, nastojalo krivnju prebaciti na navijače BBB-a i time dovesti u sukob, a uz to i fizički obračun dviju tomislavgradskih navijačkih skupina.

Na poziv navijača BBB-a, na mjesto događaja je stiglo više vozila PU Tomislavgrad koji su spriječili sukob, a kako se doznaje nekoliko njih je tu večer pozvano na informativni razgovor u prostorije policije.

Također, među tim stranim huliganima je prepoznato nekoliko domaćih momaka koji su doprinijeli da se na još dva mjesta u Tomislavgradu unište dva grafita posvećena dinamovoj navijačkoj skupini - BBB.

Uništavanje Torcidinih grafita nastalo je onoga trenutka kada su na više mjesta u Tomislavgradu osvanuli grafiti s neprimjerenim sadržajem upućenim Dinamovom strategu Zdravku Mamiću kojemu je odlukom Općinskog vijeća Tomislavgrad dodijeljeno javno priznanje - medaljon općine Tomislavgrad zbog posebne odanosti Nogometnom klubu Tomislav.

Kopirati
Drag cursor here to close