Liga za ostanak

VIDEO | Široki s drugim sastavom remizirao u Vitezu

Sport / Nogomet | 08. 04. 2017. u 16:06 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vitez i Široki Brijeg odigrali su neodlučeno (1:1) u susretu trećeg kola Lige za ostanak. Očekivano, gosti su na teren istrčali u drugom sastavu u kojem su bila tri juniora te su tako odmorili cijelu udarnu momčad za polufinalnu susret Kupa BiH sa Željezničarom koji je na rasporedu u srijedu na Pecari (18.00 sati).

''Plavo-bijeli'' su u vodstvo došli već u 11. minuti. Mario Marina glavom je loptu poslao na peterac gdje je lošu reakciju stopera iskoristio Dejan Čabraja pogodivši za vodstvo svoje momčadi.

U nastavku je Vitez preuzeo terensku inicijativu te uspio poravnati rezultat u 28. minuti kada je Livaja odlično probio po desnoj strani i uposlio Zorana Kokata koji iz blizine matira vratara Soldu.

U drugom dijelu susreta obje momčadi su promašile nekoliko izglednih šansi i stopostotnih prilika, pogotovo domaća momčad. Goste je u nekoliko navrata odličnim obranama spašavao Soldo te se rezultat do kraja nije mijenjao.

Trener Goran Sablić od početka je dao priliku trojici juniora: Ivanu Milićeviću, Mateu Mariću te debitantu Toniju Nikiću, a svoje prve minute u Premijer ligi BiH upisao je i mladi napadač Luka Juričić.

Izuzetno važnu prvu polufinalnu utakmicu Kupa BiH Široki Brijeg igra u srijedu, 12. travnja, na Pecari protiv Željezničara dok je susret četvrtog kola Lige za ostanak protiv Metalleghea na Pecari na rasporedu u subotu, 15. travnja.

Vitez: Nwolokor, Livaja, Muminović, Kokot, Dedić, Vrhovac, Đerić, Barišić, Sadiković, Kapetan, Hodžurda.

Široki Brijeg: Soldo, Kožul, Čabraja, Ivanković, Marić, Ćorluka, Milićević, Repić, Brekalo, Marina, Nikić (Još su igrali: Marković, Juričić i Bralić).

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close