Kraj nadanja u ligi

VIDEO | Rođeni će do Europe pokušati preko Kupa

Velež je izgubio od Tuzla Cityja na svom terenu (1:2) i tako se po svemu sudeći oprostio od nade za Europi.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2022. u 21:12 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tuzla je odnijela sva tri boda golom Emilija Nsuea u 87. minuti utakmice, no trener domaćih Feđa Dudić smatra da gosti nisu zaslužili sva tri boda.

“Danas im se vratilo sve što im se nije vraćalo prethodne tri utakmice. Onda kada su najmanje zaslužili da pobijede oni su pobijedili. Imali smo veći posjed lopte, bolje prilike i faktički u 87. minuti kada smo primili drugi gol im je bio drugi udarac u okvir. Početak drugog dijela bio je krucijalan, napravili smo pritisak imali dvije dobre šanse da poentiramo, ali to nismo uradili i bili smo kažnjeni", rekao je Dudić poslije utakmice.

Video: Tuzla odnijela bodove iz Mostara

"Protiv Željezničara kada možda nismo zaslužili da pobijedimo, mi smo pobijedili, a danas kada smo zaslužili puno više nažalost poraženi smo. Život ide dalje i okrećemo se idućoj utakmici”, dodao je.

Veležu je sada plasman u Europu preko prvenstva nerealan cilj, pa je puno realniji preko Kupa gdje Velež ima 4:0 prednost nad Širokim u četvrtfinalu.

"Normalno da se okrećemo Kupu BiH. Najozbiljnije ćemo ući u uzvrat jer još ništa nije gotovo. Onda čekati protivnika u polufinalu i vidjeti ćemo koga ćemo dobiti. Pokušat ćemo se domoći Europe preko Kupa".

Kopirati
Drag cursor here to close