Red Bull Cliff Diving

VIDEO | Poruke najboljih svjetskih skakača pred natjecanje u Mostaru

Sport / Nogomet | 07. 09. 2017. u 10:29 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017. u Mostaru sve je bliže. Najbolji svjetski skakači i skakačice će 15 i 16. rujna po treći put demonstrirati svoje umijeće na Starom mostu. U međuvremenu, pogledajte i poslušajte njihove izjave pred gostovanje u Hercegovini.

U pauzama između skokova na teksaškoj stanici prvenstva prošlog vikenda, skakači su se prisjetili prethodnih natjecanja na Starom mostu i svojih dojmova iz Mostara, te otkrili očekivanja ove godine. Razgovarali smo s Orlandom Duqueom, čovjekom koji se natječe pod zastavom Kolumbije i istinskim prijateljem Mostara.

''Jedva čekam doći u Bosnu i Hercegovinu. Volim biti u Mostaru, šetati gradom i pozdravljati se sa svima. I, naravno, skakati sa Starog mosta'', izjavio je legendarni kolumbijski skakač Orlando Duque, ljubimac mostarske publike.

On je čest gost Mostara i poštovatelj ovdašnje tradicije skokova: ''To je tradicija kojoj želimo dati makar mali doprinos. Ovdje se skače jako dugo, i jednostavno sam ponosan što mogu biti dio toga''.

Meksikanca Jonathana Paredesa za Mostar vežu lijepe uspomene: ''Mostar je za mene zaista posebno mjesto. Tamo sam prije dvije godine ostvario prvu pobjedu''.

Aktualna prvakinja, Australka Rhiannan Iffland, prisjetila se svojih prvih dojmova iz grada na Neretvi: ''Šetala sam preko mosta i pomislila: 'Odakle skačemo?' Vidjela sam rijeku i taj prekrasni most, i odjednom sam ugledala skakaonicu! Moj prvi utisak je bio: 'Ovo mjesto je nevjerojatno'.''

''Tamo je sjajna atmosfera. Imate osjećaj kao da grad počiva na skokovima'', rekao je šesterostruki prvak, Britanac Gary Hunt, te dodao: ''Bilo bi sjajno doći tamo i pobijediti. Osim toga, moja mama i sestra dolaze me gledati ove godine, tako da ću definitivno ciljati na pobjedu''. Huntov pobjednički niz od pet uzastopnih pobjeda i potpuna dominacija u sezoni 2015. prekinuti su upravo u Mostaru i ovo je jedina skakaonica Svjetskog prvenstva na kojoj do sada nije pobjeđivao.

''Dođite i budite sjajni. Spremite se navijati, jer ćemo prirediti dobar show'', poručila je na kraju Rhiannan Iffland mostarskoj publici.

Kopirati
Drag cursor here to close