Scudetto

VIDEO | Ludilo u svlačionici nakon Ibrahimovićevog govora: Italija pripada Milanu!

Prije svečane ceremonije dodjele medalja i pehara, Ibrahimović je suigračima održao snažan govor.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2022. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zlatan Ibrahimović pravi je lider u svlačionici Milana, a to je pokazao i nakon trijumfa nad Sassuolom (0:3), čime su Rossoneri postali novi prvaci Italije.

Prije svečane ceremonije dodjele medalja i pehara, Ibrahimović je suigračima održao snažan govor.

''Prije svega, da vam kažem da se ne povlačim. Ovo nije takva vrsta govora'', rekao je Ibra, pa nastavio:

''Od prvog dana kada sam stigao ovdje, a nakon toga su stigli i neki drugi igrači, nije bilo mnogo ljudi koji su vjerovali u nas, ali kada smo shvatili da se moramo žrtvovati, da se moramo napatiti, da moramo vjerovati i raditi.. Kada se to dogodilo postali smo ekipa, a kada ste ekipa, ovakve stvari su moguće. Danas smo prvaci Italije''.

Ibrahimović se zatim jednim aplauzom zahvalio svojim suigračima za odrađenu sezonu, a isto je uradio za Paola Maldinija, Rickyja Massaru i Ivana Gazidisa. Zatim je Zlatan nastavio sa svojim govorom.

''Nitko nije  vjerovao u nas, a mi smo postajali sve jači. Ponosan sam na sve vas. A sada mi učinite uslugu: slavite kao šampioni, jer Milano ne pripada Milanu. Italija pripada Milanu'', rekao je Zlatan, a zatim je izvrnuo stol na oćte oduševljenje svojih suigrača.

Milan je osvojio svoj prvi Scudetto u 11 godina, a Ibrahimović je svoj dio uradio kroz liderstvo koje nesumnjivo posjeduje i koje je još jednom pokazao, piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close