Lopta je okrugla

VIDEO | Iznenađenja Lige prvaka

Mi smo se za vas podsjetili nekih, izbor smo skratili na ovih pet utakmica
Sport / Nogomet | 08. 11. 2018. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trijumf Zvezde još uvijek je top tema u nogometnim krugovima. Beogradski sastav je šokirao Reedse, nogometnu javnost, ljubitelje nogometa podsjetio na iznenađenja koja su se ranije događala u okviru Lige prvaka. A bilo ih je, kako u kvalifikacijama tako i u grupnim fazama. Mi smo se za vas podsjetili nekih, a izbor smo skratili na ovih pet utakmica ...

Barcelona - CSKA Moskva 2:3 (4. studenog 1992. godine)

Barcelona je branila titulu prvaka koju je osvojila par mjeseci ranije na Wembleyu. Liga prvaka je bila u povoju, samo je osam ekipa igralo u grupnoj fazi. U prvom kolu kvalifikacija Barcelona je teško prošla norveški Viking, a onda je za protivnika dobila moskovski CSKA.

U Moskvi je bilo 1:1, u uzvratu se očekivao relativno lagan posao za Katalonce. Nakon pola sata susreta, Barcelona je vodila 2:0, ali su onda Evgeni Bushmanov, Denis Mashkarin i Dmitri Karsakov kreirali veliki preokret i senzaciju. Za Barcelonu su tada igrali Koeman, Guardiola, Michael Luadrup, Stoichkov, a trener je bio veliki Johan Cruijff.


Manchester United - Fenerbahče 0:1  (30. listopada 1996. godine)

Crveni vragovi su bili neporaženi 40 godina na Old Traffordu kroz europska klupska natjecanja, a onda je došao Fenerbahče s Bolićem, Okochom, Kostadinovim. Igrala se utakmica grupne faze, Ferguson je imao strašnu ekipu jer su tu bili Schmeichel, Pallister, Irwin; Beckham, Keane, Poborsky, Cantona. Sve do 78 minute nije bilo golova a onda je jednu kontru povukao Kostadinov koji daje loptu za Bolića, a ovaj lomi Davida Maya i još efektnije prebacuje Schmeichela. Manchester United je kao drugoplasirani iz grupe kasnije stigao do polufinala, Fenerbahče je bio treći u grupi.


Artmedia Bratislava - Celtic 5:0 (27. srpnja 2005.)

Drugi krug kvalifikacija za Ligu prvaka. Na stadionu Za starym mostrom prvak Slovačke je ugostio velikana europskog nogometa, čiji navijači nisu mogli niti sanjati kakav će debakl doživjeti. Juraj Halenár je odigrao utakmicu života, zabio je tri gola, Blažej Vaščák i Martin Mikulič su dodali po jedan za velikih 5:0. Chris Sutton, John Hartson, Stiliyan Petrov vjerovatno niti prije a niti poslije u karijeri nisu doživjeli takvu blamažu. U revanšu je Celtic skoro napravio čudo, završilo je 4:0.


Porto - Artmedia 2:3 (28. rujna 2005.)

Kada su već izborili prolazak u Ligu prvaka, Slovaci su se potrudili da ne igraju sporednu ulogu. U grupi s Portom, Glasgow Rangersima i Interom, od drugog mjesta ostala je udaljena samo jedan bod. Dva puta su remizirali s Rangersima, kući su uzeli bod Portu kojeg su uspjeli pobijediti i to u gostima. Porto je imao velikih 2:0 već u 40.minuti, ali se gosti nisu predali. Peter Petráš, Ján Kozák i Balázs Borbély su kreirali preokret. U to vrijeme dres Porta su nosili Quaresma, Lucho González, Ricardo Costa, Vítor Baía.
 

Dinamo Zagreb - Arsenal 2:1 (16. rujna 2015.)

 
Dinamo se našao u jakoj grupi s Bayernom, Arsenalom, Olympiacosom a prvu utakmicu je igrao na Maksimiru s Arsenalom. Josip Pivarić je načeo Topnike u 24.minuti. Nervozni Giroud je pocrvenio u 40.minuti, a Junior Fernándes u 58. udvostručio prednost Dinama. Theo Walcott je probudio nadu gostima na jedanaest minuta prije kraj ali sve je ostalo na tome. Pobjeda protiv Arsenala bila je jedina Dinama te sezone u grupnoj fazi Lige prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close