Danas je na rasporedu prva

VIDEO I Urartu je nepoznanica

"U ovom kratkom periodu uspjeli smo dovesti ofenzivnog veznog Eduarda, brazilskog nogometaša s velikim iskustvom. Artem Maksimenko je poznat po nastupima u ruskom prvenstvu, Yaya Sanogo je potpuno spreman", kaže trener Gunko.
Sport / Nogomet | 11. 07. 2023. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog danas zvanično otvaraju novu sezonu na europskoj sceni. Situacija je slična kao prošle, opet je tu protivnik klub koji dolazi s prostora bivšeg Sovjetskog Saveza. Totalna nepoznanica bez obzira koliko se stručni stožer Zrinjskog pripremao, analizirao protivnika.

Jer s klubovima iz tog dijela Europe se nikada ne zna. Od toga kakve klub ima ambicije, koliko se igrački momčad promijenila, kakva je forma, tko je ozlijeđen, tko nije. Urartu je odigrao prijateljske utakmice tijekom priprema, nije ponudio ništa specijalno, ali opet to su pripreme.

4-3-3

Ako se recimo pogleda utakmica finala Kupa protiv Shiraka, onda se može vidjeti da je to bila formacija 4-3-3 u kojoj su ispred golmana Melikhova igrali Margaryan - Piloyan - Tsymbalyuk - Antwi. U sredini je bila pokretljiva trojka Uguchukwu Iwu koji je rođen u Nigeriji, ali ima putovnicu Armenije, Marcos Júnior Brazilac i Rus Khurtsidze.

Jedan drugi Rus Polyakov je pokrivao lijevo krilo, Ukrajinac Khlyobas je bio u vrhu napada dok je desno ordinirao Aras Özbiliz. Urartu je tu utakmicu dobio 2:1, strijelci su bili David Khurtsidze i Karen Melkonyan koji je ušao s klupe i nakon pet minuta postigao gol. Od stranaca na klupi su u toj utakmici ostali Rus Sabua, Dramane Salou (Burkina Faso), pa još jedan Rus Maksim Mayrovich, Ukrajinci Zotko, Paramonov, Brazilac Rafael Carioca i najzvučnije ime ove ekipe Yaya Sanogo.

Video: Finale Kupa Armenije 

U posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Ararata, igranoj početkom prošlog mjeseca to je opet bila neka druga priča. Zadnja linija je bila izmijenjena, tu su za razliku od finala kupa bili Brazilac Rafael Carioca boku i stoper Barry iz Nigerije. Formacija se nije promijenila, Marcus Junior je zaigrao na svojoj poziciji Mayrovich je bio u špicu napada Khlyobas na krilu.

Video: Urartu - Ararat 

Igrači koji su ulazili su klupe su bili najvećim dijelom bili Armenci, što znači da je Dmitriy Gunko poprilično "šarao" s postavom.

Rus je 39 utakmica na klupi Urartua i ima poprilično visok procenat pobjeda. Izgubio je samo pet susreta. On je klasična ruska škola, počeo je u omladinskoj školi Spartaka iz Moskve.

Mane Zrinjskog

Naravno, ostaje pitanje kakav je trenutačno roster, koliko se promijenio u odnosu na taj posljednji susret. Ono što je izvjesno jeste da su se ekipi priključili Periša Pešukić, Crnogorac iz Novog Pazara koji je defenzivac, Eduardo Teixeira Brazilac, ofenzivni vezni, bivši igrač Brage i te Rus Pavel Mogilevets, također igrač sredine terena, došao iz Bunyodkora.

Kako će danas izgledati Urartu možemo samo pretpostaviti. Formaciju Gunko vrlo vjerojatno neće promijeniti, ali roster mi vrlo mogao biti potpuno drugačiji u odnosu na posljednju utakmicu u prvenstvu, ali i susret finala Kupa.

"U ovom kratkom periodu uspjeli smo dovesti ofenzivnog veznog Eduarda, brazilskog nogometaša s velikim iskustvom. Artem Maksimenko je poznat po nastupima u ruskom prvenstvu, Yaya Sanogo je potpuno spreman, što je također dobra vijest, Pavel Mogilevets je tu, odigrao je dvije utakmice tijekom priprema. Također tu je sada Dmitry Abakumov. Analizirali smo protivnika, znamo njihovu snagu, vidjeli smo da su uvjerljivo osvojili naslov prvaka i znamo u kojem smjeru utakmica može ići. Odradili smo dobre pripreme, vidjeli smo koje su to mane protivnika i moramo ih iskoristiti", rekao je na presici trener Gunko.

Kopirati
Drag cursor here to close