Kako je Marseille eliminirao PSG

VIDEO I Tudor: Moji igrači mogu biti ponosni

"Je li ovo najbolja utakmica od kad sam došao u Marseille? Ne volim tako uspoređivati stvari, ali odigrali smo vrlo dobro, i što je jako bitno, vratili smo se pobjedom nakon poraza od Nice", naglasio je Tudor.
Sport / Nogomet | 09. 02. 2023. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije bilo previše prilika, PSG jeste bio oslabljen neigranjem Mbappéa, ali su u sastavu imali Lionela Messija i Neymara te druge velike zvijezde. Ipak, gosti iz Pariza nisu imali odgovor na igru Marseillea većim dijelom utakmice. Visoki presing koji su forsirali domaći, poprilično je limitirao PSG, a utakmicu je svakako obilježio sjajan gol Malinovskog u 57.minuti.

U završnici dvoboja najbolju priliku za izjednačenje je imao Ramos, ali njegov šut glavom s par metara je obranio golman Olimpiquea. Ramos je nekako bio u glavnoj ulozi s obzirom na to da je
skrivio penal, postigao gol za izjednačenje, te mu je jedan gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. Naravno, da je na kraju utakmice Velodrome eksplodirao jer je veliki rival eliminiran u osmini finala Kupa.

Video: Olimpique - PSG 

"Je li ovo najbolja utakmica od kad sam došao u Marseille? Ne volim tako uspoređivati stvari, ali odigrali smo vrlo dobro, i što je jako bitno, vratili smo se pobjedom nakon poraza od Nice. Sve uz svemu, prekrasno, moji igrači mogu biti ponosni. PSG je jako težak protivnik, velik je pritisak igrati protiv njih, ali čak i u trenucima kad bismo fizički padali, uspjeli smo se obraniti i ne primiti gol", kazao je hrvatski trener.

Francuske novinare posebno je zanimala Tudorova ideja da središnjeg veznjaka Valentina Rongiera koristi na poziciji stopera u sustavu s tri braniča u zadnjoj liniji.

"Šalili smo se na račun toga na kraju utakmice, rekao sam mu da bi odsad stalno mogao igrati stopera. Zapravo, on je jako inteligentan, prilagodljiv igrač, a daje nam dodatnu kvalitetu u kontroli lopte u zadnjoj liniji. Generalno gledajući, stoperi i veznjaci mogu zamijeniti uloge, pa vidimo to i po našim stoperima koji uvijek izlaze visoko i sudjeluju u igri", objasnio je Tudor.

 

Kopirati
Drag cursor here to close