PSG savladao Lille 4:3

VIDEO I Suze Neymara, kaos na klupi PSG-a i magija Messija

U jednoj kontri je nakon samo dvije i pol minute igre Neymar je ostao ležati na terenu. Bio je u duelu s Benjaminom Andreom, stradao je zglob. Iako znamo kako Brazilac zna simulirati, ovo je bila ozljeda, poprilično neugodna.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2023. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neočekivano burno je bilo u prvoj utakmici 24.kola francuskog prvenstva. Onoj koju su igrali PSG i Lille. I ništa nije ukazivalo na to da bi utakmica mogla na kraju biti takva kakva je bila, jer je PSG nakon tri vezana poraza u tri različita takmičenja, krenuo sa 2:0.

Gosti jesu prvi prijetili i to dobrim prilikama u kojima su se našli Weah i Jonathan David ali je Donnarumma odrađivao svoj posao. PSG je uzvratio na najbolji način, u šest minuta dva gola, Mbappé i Neymar su zabili. Do odmora se gosti vraćaju u život preko kada je Befode Diakite glavom zabio na ubacivanje Andrea Gomesa. Početak drugog dijela je bio katastrofalan za PSG.

U jednoj kontri je nakon samo dvije i pol minute igre Neymar je ostao ležati na terenu. Bio je u duelu s Benjaminom Andreom, stradao je zglob. Iako znamo kako Brazilac zna simulirati, ovo je bila ozljeda, poprilično neugodna.

Pokušao je Neymar na nogama napustiti teren, ali nije mogao, na kraju su ga morali iznijeti na nosilima. Koliko je jaka bila bol, svjedoče i Brazilčeve suze. Nakon toga je došao gol gostiju prvo za 2:2 iz penala Jonathana Davida, nakon čega je došla Jonathana Bambe. Situacija je u tim trenucima izgledala poprilično konfuzno u redovima PSG.

Čak je u jednom trenutku s tribina je na teren sišao tehnički direktor PSG-a, Luisa Camposa koji je izgledao kao trener iako je to Galtier. Na kraju je po PSG sve dobro ispalo, jer su Mbappé i Messi kreirali preokret.

U 87. minuti Mbappé je zabio svoj drugi pogodak na utakmici i izjednačio rezultat, a onda se u 95. minuti ukazao jedan, jedini, Lionel Messi, koji je do tog momenta igrao jednu očajnu utakmicu, jednu od najslabijih od kada je stigao na Park prinčeva. Neuništivi Argentinac izborio je slobodni udarac, a onda je pogodio preciznim, prizemnim udarcem uz pomoć stative.

Video: PSG - Lille

Rennes je u srazu protiv Clermonta slavio s 2:0, a dvostruki je strijelac bio Arnaud Kalimuendo. Mladom krilnom napadaču za prvi je pogodak asistirao Majer, dok je dok je drugi gol Kalimuendo bio efektan, iako je igrač Rennesa imao malu pomoć suparničkog igrača kojeg je lopta dirala i promijenila smjer na putu do mreže.

Monaco je u gostima uzeo tri boda protiv Bresta, sve je bilo gotovo do 73. minute. Prvo je pogodio Golovin u 39.minuti, a onda je Boadu u 73. riješio sve dileme. Poraz Bresta je ublažio Le Douaron.

Dieng, Faivre, Ponceau su kreirali sigurni trijumf Lorienta protiv Ajaccioa 3:0, dok je Montpellier u utakmici s dva crvena kartona, kasnim golom Khazrija savladao Troyes.

Kopirati
Drag cursor here to close