Prepiska koja je pokazala njegovu samouvjerenost

VIDEO I Posljednji hat-trick Ronalda

Fenomenalna partija Cristiana Ronalda nije promakla niti njegovom najvećem rivalu kada su u pitanju individualne nagrade i uspjesi, argentinskom čarobnjaku Lionelu Messiju.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2024. u 17:22 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za Staru Damu potpisao je u sezoni 2018./19. Odmah u istoj odlučio je opravdati ugovor koji je imao s torinskom ekipom. Tamošnji mediji navodili su da je Cristiano dogovorio četverogodišnji ugovor gdje je zarađivao 30 milijuna eura po sezoni.

Ronaldova bajka s Realom završila se 2018. godine kada Portugalac odlučuje pojačati redove Juventusa. Talijani su ga uspjeli dovesti za 100 milijuna eura koje su dogovorili Realu otplatiti u dvije rate. Tako se odlučio rastati s kraljevskim klubom gdje je proveo devet godina i u 438 utakmica upisao čak 451 pogodak.

Da je kralj Lige prvaka, još smo jednom svjedočili dok je nastupao za Juve. Na današnji dan prije 5 godina, 12. ožujka 2019. godine njegov Juventus je uspio nadoknaditi zaostatak protiv madridskog Atletica.

Nakon što su Španjolci na svom Wanda Metropolitanu u prvoj utakmici osmine finala zahvaljujući svojim Urugvajcima, stoperskim tandemom Godinom i Gimenezom u posljednjih deset minuta postigli dva gola, u Torino su došli s visokim očekivanjima, po prolazak u četvrtfinale. No, Cristiano se pobrinuo da jednom od svojih najdražih protivnika ponovno postane noćna mora.

Uzvratni susret

S obzirom na to da su imali dva gola prednosti, Madriđani su došli puni samopouzdanja na uzvratni susret. Tadašnja filozofija igre ekipe Diega Simeonea bila je jasna. Čvrsta, kompaktna obrana i igranje na protunapade. Teško je bilo probiti dupli, gusti blok koji je Simeone znao postaviti od početka utakmice.

Čovjeku koji je postigao 140 golova u 183 nastupa u Ligi prvaka ništa nije teško, pa tako ni taj Simeoneov "bunker". Ronaldo je s tri pogotka izbacio Atletico i još ih jednom podsjetio na dane kada im je zagorčavao sudbinu, osobito u španjolskoj La Ligi.

Tadašnji trener Juventusa Massimiliano Allegri iznenadio je sve početnim sastavom. Na klupi je ostao tada jedan od najvećih mladih talenata Paulo Dybala, a uz Ronalda su naprijed počeli Mandžukić i Bernardeschi. Taj je potez talijanskog stručnjaka na kraju i presudio, s obzirom na to da je Bernardeschi odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u dresu Stare Dame.

Prvo je u 27. minuti odličnim centaršutom "servirao" loptu za Ronalda koji je glavom poentirao i već u uvodnih pola sata prepolovio zaostatak Juventusa. Drugi gol postigao je već početkom drugog dijela, u 48. minuti. Cancelo je centrirao, a Ronaldo je još jednom u utakmici pokazao svoju sposobnost igranja glavom i pogodio za 2:0.

Konačnih 3:0 i pogodak koji je odveo Juventus u četvrtfinale bio je pred kraj utakmice, u 86. minuti. Bernardeschi se zaletio prema golu gostiju, Correa ga je srušio u kaznenom prostoru, a sudac Kuipers je pokazao na bijelu točku. Ronaldo je prišao lopti i poslao Oblaka u jednu, a loptu u drugu stranu i postavio konačan rezultat, a i kompletirao sjajnu utakmicu hat-trickom. Ispostavit će se, njegovim posljednjim u Ligi prvaka.

Atletico omiljena žrtva

Tako se još jednom madridski klub morao podsjetiti svoje noćne more. Atletico je Ronaldu jedan od omiljenih klubova kada je u pitanju postizanje golova. Jedino je više zabio Sevilli. Protiv andaluzijskog kluba postigao je 27 golova u karijeri, dok je Atletico „stradao“ 25 puta od Portugalca.

Prepiske s Evrom prije utakmice

Nakon poraza od 2:0 na Wanda Metropolitanu, vladalo je turobno raspoloženje u redovima torinskog kluba. Kako i ne bi, kada morate u uzvratnoj utakmici hvatati dva gola zaostatka protiv momčadi koja je poznata po čvrstoj defenzivnoj igri. U WhatsApp prepiskama koje smo imali priliku vidjeti, jedino se Ronaldo nije previše brinuo oko prolaska dalje.

Video: Juventus - Atletico Madrid 

Naime, njegov nekadašnji suigrač iz Manchester Uniteda, Patrice Evra, koji je također bio član i Juventusa, ali ne i kada Ronaldo, nakon nekog vremena za medije je podijelio prepiske koje su on i Ronaldo podijelili nekoliko dana prije uzvrata u Torinu.

Evra se obratio svom prijatelju i nekadašnjem suigraču porukom kako se uzda u njega pred uzvratni susret. Također je rekao kako nikada ne sumnja u njega, na što je Ronaldo kratko odgovorio:

"Znam. Prolazimo ih u uzvratu. Kući ćemo ih razvaliti."

Prepiska je koju je podijelio nekadašnji francuski reprezentativac s medijima nakon određenog vremena kada je prošlo sve.

Na tu poruku Evra mu je uzvratio s "Viva Ronaldo", a ovaj je fotografijom sebe i smiješkom na licu poslao jasnu poruku na koju je Evra uzvratio: "Moj brat. Osjećam samopouzdanje.“ te šaljivo dodao: „#prayforatletico“.

Messijeve pohvale

Fenomenalna partija Cristiana Ronalda nije promakla niti njegovom najvećem rivalu kada su u pitanju individualne nagrade i uspjesi, argentinskom čarobnjaku Lionelu Messiju. On je nakon utakmice Barcelone i Lyona gdje je postigao dva pogotka na pitanje o Ronaldu rekao sljedeće:

"Ono što su Ronaldo i Juventus napravili bilo je impresivno. Mislio sam da će Atletico pružiti jači otpor, ali Cristiano je imao čarobnu večer s tri pogotka."

Messi i Ronaldo su igrači s najviše hat-trickova u povijesti Lige prvaka pa je sigurno Portugalcu laskalo čuti ovako lijepe riječi od velikog suparnika.

Nažalost po Ronalda i suigrače, put Juventusa u Ligi prvaka te sezone okončan je već na sljedećoj stepenici, kada ih je u četvrtfinalu izbacila momčad Ajaxa, jedno od najvećih iznenađenja te sezone u Ligi prvaka, ali ova prepiska i Ronaldovo samopouzdanje ostat će vječni.

Kopirati
Drag cursor here to close