Propustili su puno toga protiv Mainza

VIDEO I Kako je Borussija ostala bez titule

Na kraju je gol razlika odlučila. Bavarci su imali 92:38, Borussia 83:44. Dortmund je postao tek šesti klub koji je ispustio naslov prva u posljednjem kolu, prvi nakon Bayera prije 23 godine.
Sport / Nogomet | 27. 05. 2023. u 18:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo će se navijači Borussije Dortmund prisjećati ovog 27. svibnja. Za većinu je to bio zicer. Prilika koju jednostavno ne smiju ispustiti. Na domaćem terenu su morali savladati Mainz.

Mainz koji je u prethodnih deset utakmica slavio dva puta, 2021. godine je uzeo bod, 2020. godine je slavio 2:0 kao gost. Sve je bilo spremno za slavlje, klub je naručio više od 120.000 litara piva. Međutim, stvari su se brzo počele komplicirati.

Mainz je preko Andreasa Hanche-Olsena prvi put šokirao domaće navijače već u 15. minuti. Četiri minute kasnije moglo je sve biti drugačije da je Sebastien Haller zabio penal, ali nije. Gosti su znali to kazniti u 24. minuti Karim Onisiwo podiže na 0:2.

Prije nego što će Borussia u drugom dijelu smanjiti zaostatak u 69. minuti, napadač crno-žutih deset minuta prije pogotka ponovno je ispao tragičar. Naime, nakon centaršuta s desne strane, "devetka" Dortmunda na pladnju je imala loptu za pogodak iz neposredne blizine, međutim reagirao je krajnje nespretno i režirao veliki promašaj. Da stvar bude gora Haller je uspio zatresti mrežu gostiju, ali je njegov gol poništen zbog offsidea.

Igralo se u Dortmundu, Niklas Sule je pospremio loptu u mrežu Mainza za 2:2, ali to je bilo sve. Nakon utakmice neutješni igrači Borussije su jednostavno popadali po terenu. Veliku priliku Borussija je propustila, Bayern je titulu dohvatio golom Jamala Musiale u 89. minuti za 1:2 u gostima kod Kölna.

Video: Borussia - Mainz 

Na kraju je gol razlika odlučila. Bavarci su imali 92:38, Borussia 83:44. Dortmund je postao tek šesti klub koji je ispustio naslov prva u posljednjem kolu, prvi na nakon Bayera prije 23 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close