11. hat-trick u karijeri

VIDEO I Džekin hat-trick za 40 minuta

Ovo je 11. hat-trick u dosadašnjoj karijeri napadača reprezentacije BiH. Tri puta je po tri gola postizao za Wolfsburg i Romu, po dva puta za Fenerbahče i reprezentaciju BiH, a jednom za Manchester City.
Sport / Nogomet | 11. 01. 2024. u 01:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Džeko je odigrao još jednu sjajnu utakmicu za Fener. U okviru 19. kola Super lige, Fenerbahče je kao domaćin deklasirao Konyaspor 7:1.

U centru pažnje je bio Edin Džeko koji je već u prvom poluvremenu kompletirao hat trick i to 40 minute. Prvo je u 11. minuti realizirao jedanaesterac kojeg je sam izborio, da bi u 32. minuti pogodio iz igre na asistenciju Irfana Kahvecija.

U 40. minuti Džeko je zabio i treći gol na utakmici, svoj 16. ove sezone. Sada ima četiri gola više od napadača Galatasaraya Argentinca Maura Icardija. Do kraja poluvremena za Fener su zabili i Mert Muldur (42), te Sebastian Szymanski (44). U nastavku susreta domaćin je zabio još dva gola, a strijelci su bili Michy Batshuayi (63) i Ugurcan Yazgili (83-ag).

Video: Fenerbahče - Konyaspor

U samoj završnici susreta gosti su postigli utješni pogodak, a strijelac je bio Guilherme (90). Bila je to osma uzastopna ligaška utakmica Fenerbahčea bez poraza, pri čemu je momčad iz Istanbula u zadnja dva kola zabila čak 12 golova. Fenerbahče vodi na ljestvici sa 50 bodova, tri više od Galatasaraya kojeg u četvrtak očekuje gostovanje kod Sivasspora. Džeki je ovo bio drugi hat-trick od dolaska u Fenerbahče. Prethodno je tri gola postigao protiv Pendika.

"Sretni smo zbog pobjede. Ovakve utakmice su uvijek teške i potrebno ih je dobro otvoriti. Svaka ekipa protiv koje igramo se bori za bodove. Neke su u borbi za opstanak, neke za Europu. Zbog toga je svaka utakmica teška. Što se tiče hat-tricka, ne mogu se sjetiti iz prvog poluvremena, ali bilo je hat-trickova koje sam postizao u drugom poluvremenu", rekao je Edin i dodao:

"Nisam došao u Fenerbahče da bi ostvario svoje individualne ciljeve. To mogu potvrditi ljudi koji me poznaju. Mogu postići gol ili asistirati, ali ovdje je najvažniji učinak ekipe. Svi imamo različite ciljeve, a moj cilj je da tim bude uspješan. S obzirom na to da igramo na više frontova, cilj je da budemo uspješni na svakom."

Ovo je 11. hat-trick u dosadašnjoj karijeri napadača reprezentacije BiH. Tri puta je po tri gola postizao za Wolfsburg i Romu, po dva puta za Fenerbahče i reprezentaciju BiH, a jednom za Manchester City.

Kopirati
Drag cursor here to close