Gužva u Torinu

VIDEO I Danilo: Ovo je Juve-Inter, polufinale Kupa Italije, to nije normalna utakmica

"Ljudi, ovo je Juve-Inter, polufinale Kupa Italije, to nije normalna utakmica. Temperament je uvijek malo povišen, postoji jak rivalitet, i mislim da su ovakvi događaji normalni", rekao je igrač Juventusa Danilo.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2023. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon gola kojeg je postigao Romel Lukaku iz jedanesterca u sudačkoj nadoknadi prve utakmice polufinala Kupa Italije, u Torinu je na stadionu došlo do velike gužve. Belgijski napadač je u svom stilu "ušutkavanja" suparničkih navijača i kritičara, no učinio je to pred Juventusovom ‘Curva Sud‘, pa su neki domaći fanovi odgovorili bacanjem predmeta u teren.

Talijanski mediji pišu kako je Lukaku vjerojatno namjerno slavio ispred domaćih navijača kako bi im odgovorio na navodno rasističko vrijeđanje koje je uslijedilo nakon što je koju minutu ranije dobio žuti karton. Situacija se nije smirila ni kada je Lukaku dobio drugi žuti karton.

"Isključenje belgijskog napadača nakon penala bilo je iskra koja je zapalila fitilj i potencirala sukob igrača dviju momčadi. Sve do samog kraja utakmica je bila mirna. Potom se zažarila", piše La Gazzetta dello Sport u izvještaju s utakmice igrane u Torinu.

Video: Gužva nakon utakmice 

"Belgijski napadač stavio je u proslavi prst na usta kao da želi ušutkati Juventusove navijače. Tu gestu, koju je Belgijanac izveo i nakon gola za reprezentaciju, Juventusovi igrači protumačili su kao provokaciju. Nakon posljednjeg zvižduka došlo je do nereda", napominje se u tekstu i objašnjava:

"Sudac je Lukakua opomenuo zbog proslave, a Belgijanac je već ranije imao žuti karton. Posebno je žustar u protestima bio Cuadrado. Njih dvojica počela su se naguravati i zato je Kolumbijac opomenut. Nakon toga se Cuadrado žalio Handanoviču na Lukakuovo ponašanje."

Gazzetta piše da je Cuadrado po isključenju Lukakua rekao Handanoviču "tako se to radi", a da mu je slovenski golman odgovorio s "idemo" i počeo širiti ruke. "Mora biti da je tu izrečeno nešto više riječi pa je prepirka izrodila sukob. Činilo se da Cuadrado želi udariti Handanoviča i mirna konfrontacija u trenu je postala nekontrolirana", piše Gazzetta.

Lukakuovo isključenje komentirao je i Juventusov branič Danilo, koji smatra da je sudac postupio ispravno.

"Bilo je vrlo jednostavno. Lukaku je zabio, gestom je želio ušutkati naše navijače i sucu je bilo lako da ga nakon toga kartonira. To mu je bio drugi žuti i odluku smatram ispravnom. Ljudi, ovo je Juve-Inter, polufinale Kupa Italije, to nije normalna utakmica. Temperament je uvijek malo povišen, postoji jak rivalitet, i mislim da su ovakvi događaji normalni. Uvijek govorim da si ne smijemo dozvoliti da gubimo energiju na to, moralo se fokusirati na ono što nismo dobro radili tijekom utakmice, jer nas čeka još 90 minuta u kojima ćemo pokušati izboriti svoje mjesto u finalu", naglasio je Danilo.

Kopirati
Drag cursor here to close