Na krilima Furuhashija

VIDEO I Celtic u Old Firm derbiju osvojio Liga cup

Danas je junak finala bio Kyogo Furuhashi koji je također u sjajnoj formi. Japanac je postigao dva gola, ali realno nije bilo niti teško, jer je ustvari pospremio dodavanja Maede u 44. minuti, odnosno Hatate u 56.
Sport / Nogomet | 26. 02. 2023. u 19:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj vikend je na Otoku bio rezerviran za utakmice finala Liga Kupa. U Škotskoj posebno, jer su u finalu igrali Celtic i Rangers. Celtic ove sezone bolje izgleda od Rangersa, imaju u prvenstvu devet bodova prednosti, uz samo jedan poraz, pa se može reći kako menadžer Ange Postecoglou radi dobar posao.

Na sve to, danas je došao trofej u Ligu kupu, 21. u povijesti kluba, sedmi u posljednjih devet sezona. Danas je junak finala bio Kyogo Furuhashi koji je također u sjajnoj formi. Japanac je postigao dva gola, ali realno nije bilo niti teško, jer je ustvari pospremio dodavanja Maede u 44. minuti, odnosno Hatate u 56. Na 1:2 smanjio je Alfredo Morelos (64.) najbolje se snašavši u gužvi pred golom Celtica, ali do izjednačenja Rangersi nisu došli

Video: Škotski Liga kup 

Borna Barišić je odigrao svih devedeset minuta, Mirko Čolak je ušao u 76. minuti. Navijačima Glasgow Rangersa ostaje utjeha da je njihov klub rekorder po broju osvojenih Liga kupova, slavili su ukupno 27. puta. 

Istovremeno je 113. trofej koji je osvojio velikan Celtic. Tu su i 52 naslova prvaka, uz 40 osvojenih FA Kupova. Za Postecogloua je ovo treći trofej na klupi Celtica.

Kopirati
Drag cursor here to close