Deset kola prije kraja

VIDEO I Bayer otišao na plus deset Bayernu

Sada Bayer deset kola prije kraja ima deset bodova više od drugog Bayerna. Koji igra loše, muči se. Mnogi su skloni tvrdnji kako je ovo idealna prilika za rušenje Bavarskog giganta.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2024. u 20:39 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bayer iz Leverkusena je 1997. godine ostao kratak dva boda. Dvije sezone kasnije to je ipak bio veći zaostatak (15 bodova), a onda se priča nastavila. Mrtva trka i titula izgubljena na gol razliku, za jedan bod i posljednji put je Bayer bio drugi 2011. godine. Borussia Dortmund je pobjegla sedam bodova.

Sada Bayer deset kola prije kraja ima deset bodova više od drugog Bayerna. Koji igra loše, muči se. Mnogi su skloni tvrdnji kako je ovo idealna prilika za rušenje Bavarskog giganta.

Köln nije uspio zaustaviti Bayer danas koji je već 34 utakmice neporažen. Domaća ekipa je rano ušla u probleme zahvaljujući Thielmannu koji je u 14. minuti prekasno ušao u duel protiv Xhake na sredini terena. Nakon provjere VAR-a, sudac Tobias Stieler nije imao izbora nego pokazati crveni karton.

Jeremie Frimpong je u 38. minuti na dodavanja Patrika Schicka. Za konačnih 0:2 se pobrinuo Álex Grimaldo u 73. minuti, asistent je bio Marokanac Adli.

Video: Köln - Bayer Leverkusen 

Xabi Alonso je tako upisao 33 pobjedu u 50 utakmica Bundeslige, pa su od njega za sada uspješniji tek Hansi Flick i Pep Guardiola.

U međusobnim dvobojima Hoffenheima i Werdera napokon je prekinuta tradicija. Koja kaže da su gosti slavili u posljednja tri međusobna dvoboja. Maximilian Beier je sjajno uhvatio volej usred šesnaesterca Werdera nakon kornera u 8. minuti. Gosti su zapucali dvije prilike za izjednačenje, pa su kažnjeni minutu prije odlaska na odmor. Opet je pogodio Beier.

Bülter je vratio goste u život kad je u 73. minuti, kad je dobio crveni karton. U 92. minuti, Alvero je bio strijelac za 2:1, a onda je u posljednjim trenucima veliku priliku zapucao Bittencourt. Hoffenheim je sada sedmi, Werder osmi.

Video: Hoffenheim - Werder 
Kopirati
Drag cursor here to close