Stadion na nogama

VIDEO | Emotivan oproštaj legende, oglasili se Messi, Henderson i Suarez

Rodriguez je počeo u startnoj postavi Newells Old Boysa, a iz igre je izašao u 57. minuti kada je na teren ušao Funez.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2021. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Duel argentinskog prvenstva između Newwels Old Boysa i Banfielda ostat će upamćen u svijetu nogometa.

Utakmica je okončana rezultatom 0:0, ali to je bilo u drugom planu, obzirom da je svoj posljednji meč u karijeri odigrao legendarni 40-godišnji Maxi Rodriguez.

Rodriguez je počeo u startnoj postavi Newells Old Boysa, a iz igre je izašao u 57. minuti kada je na teren ušao Funez.

Kada je došao trenutak izmjene, nitko na stadionu Marcelo Bielsa u Rosariju nije se suzdržao emocija. Prolamao se gromoglasan aplauz, skandiranje i pjesme posvećene jednoj od ikona aregntinskog nogometa. Koliko je emotivno bilo pokazuje i reakcija glavnog suca Vigliana koji je također pustio suzu.

Velike riječi Rodriguezu uputili su i Lionel Messi, te kapiten Liverpoola Jrodan Henderson, s kojima je Maxi dijelio svlačionicu u svojoj dugoj i bogatoj karijeri.

Nakon emotivnog oproštaja oglasio se i urugvajski napadač Luis Suarez.

"Ovo je bio poseban dan za sve ljude što vole nogomet. Hvala ti na svemu", izjavio je Suarez.

Maxi Rodriguez je svoj nogometni put počeo upravo u Newells Old Boysima, odakle 2002. godine prelazi u španjolski Espanyol gdje se zadržao tri sezone, da bi 2005. godine karijeru nastavio u Atletico Madridu.

Jorgandžije napušta 2010. godine i odlazi u Liverpool, a sa Anfielda 2013. godine vraća se u Argentinu u Newells, da bi jedan dio karijere proveo u urugvajskom Penarolu i konačno treći povratak u matični Newells gdje je službeno završio karijeru.

Argetinac je postao i upamćen po nekim spetkakularnim golovima u dresu Argentine, ali i klubova za koje je nastupao.

Ovome dodajmo da je Maxi Rodriguez za Gaučose skupio 57 nastupa i postigao 16 golova.

U ranijim izjava za medije je govorio da još uvijek ne zna da li će se odlučiti na trenerski izazov po završetku igračke karijere, koja će sigurno ostati upamćena, a oproštaj će se dugo prepričavati.

"Bliži se i taj trenutak kada ću reći da je gotovo. Mislim da nemam više ništa ponuditi nogometu, a nogomet mi je dao puno. Vidjet ćemo šta će biti u budućnosti, ne znam hoću li biti na trenerskoj poziciji", rekao je Maxi u jednoj od izjava prošli mjesec.

Ostat će žal što Maxi karijeru završava sa samo četiri klupska trofeja. Sa Penarolom je osvojio dvije titule u Urugvaju i Super Kup Urugvaja, dok je sa Liverpoloom osvojio engleski Liga Kup. Sa Argentinom je nastupio na tri svjetska prvenstva, a 2013. bio je proglašen za nogometaša godine u Argentini.

 

Kopirati
Drag cursor here to close