River Plate

Veznjak briljirao na poziciji golmana

Nogometaši River Platea pobijedili su kolumbijski Independiente Santa Fe u pretposljednjem kolu grupne faze Cope Libertadores 2:1, a sve to bez 25 igrača koji su dvoboj propustili zbog koronavirusa.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2021. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinski i svjetski sportski portali pišu o senzacionalnoj pobjedi nogometnog kluba River Plate u južnoameričkom Cope Libertadores, koja je ostvarena tako što je vezni igrač briljirao na poziciji golmana.

Nogometaši Rivera suočili su se s neviđenim poteškoćama pred meč grupne faze Kupa, ali su uspjeli doći do pobjede usprkos tome što su im svi golmani bili zaraženi virusom korona.

River je u petom kolu Grupe D ugostio i pobijedio kolumbijski Santa Fe sa 2:1.

Trener Marselo Galjardo na raspolaganju je imao ukupno 11 igrača pošto je njih 20 bilo pozitivno na virus.

Zanimljivo, među zaraženima su bila sva trojica vratara pa je na gol stao veznjak Enzo Perez s bogatim europskim iskustvom, a nastupao je i za Argentinu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u utakmici protiv Hrvatske.

Na kraju je proglašen za igrača utakmice, a prvi gol je primio tek u 73. minuti kada je zabio Osorio. River Plate je već na početku utakmice stigao do dva gola, kad su precizni bili Angileri (3) i Alvarez (6). River u utakmici nije imao nijednu zamjenu.

Video: Enzo Perez played as goalkeeper entire match River Plate Santa Fe

Većina kladionica je nakon objavljivanja ove informacije odmah ratovala i izbacila utakmicu iz ponude, dok je jedan dio smanjio kvotu na pobjedu Rivera na 7,00, dok su kvote na pobjedu kolumbijske ekipe bile jake 1,30.

I dok su kladioničari uplaćivali velike svote na pobjedu gostiju, igrači Rivera su u prvih šest minuta dali dva gola.

Prema pravilima Cope Libertadores utakmica mora biti odigrana, ako klub na raspolaganju ima barem sedmoricu igrača pa su iz River Platea poručili da će ugostiti Santa Fe, jer bi u suprotnom "klub bio izložen kažnjavanju".

Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) dopustila je klubovima da za Copu Libertadores prijavi čak 50 igrača, ali River Plate ih na popisu ima samo 32.

Kopirati
Drag cursor here to close