Ništa od mega transfera

Veliki preokret: Sancho ostaje u Borussiji Dortmund

Danas je Sancho sa suigračima otišao na pripreme u švicarski St. Gallen, javio je Bild, objavivši sliku Sancha pred ulazak u zrakoplov. Momčad BVB-a će tamo ostati do 17. kolovoza.
Sport / Nogomet | 10. 08. 2020. u 20:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Jadon Sancho

Jadon Sancho ne prelazi u Manchester United. To je epilog praktički cijelosezonskog iščekivanja megatransfera mladog Engleza na Old Trafford.

Naime, financijska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa i ovdje je umiješala svoje prste, pa iz Uniteda nisu bili voljni ili u mogućnosti platiti famoznih 120 milijuna eura koji su praktički cijelo vrijeme bili ''zacementirani''.

Sportski direktor Michael Zorc dao je krajnji, tvrdi rok 10. kolovoza za realizaciju transfera. Momčad odlazi na pripreme i Zorc je želio znati tko od igrača je na raspolaganju.

"Ova je odluka konačna i time sam odgovorio na sva pitanja.“, rekao je Zorc.

"Produžili smo Jadonu ugovor do 2023. godine.“, dodao je kratko i dao naznačiti kako će 20-godišnjak biti dijelom sastava Borussije Dortmund i naredne sezone.

Danas je Sancho sa suigračima otišao na pripreme u švicarski St. Gallen, javio je Bild, objavivši sliku Sancha pred ulazak u zrakoplov. Momčad BVB-a će tamo ostati do 17. kolovoza.

Ovo je vjerojatno najbolje moguće pojačanje za njemačku momčad.

Pitanje je kad i hoće li ikad postići navedeni iznos za transfer svog igrača, a mediji navode da je Sancho trebao u dresu ''Crvenih vragova'' imati plaću od čak 17.6 milijuna eura, što je nevjerojatan iznos.

S druge strane, engleski mediji prisjećaju se slučaja s Ousmaneom Dembeleom iz 2017. kad je Zorc rekao da igrač ''ima dugoročni ugovor do 2021. i s njim imamo velike planove'', samo da bi na kraju bio prodan u Barcelonu.

No tada je klubu s Westfalena uplaćeno 105 milijuna eura i trebalo je još nekoliko desetaka u bonusima…

Kopirati
Drag cursor here to close