Derbi koji odlučuje o prvaku

Veliki optimizam u Širokom Brijegu: Dolazimo svladati Eminu i izboriti Premijer ligu BiH

Bit će to sudar dviju najkvalitetnijih ekipa u ligi koje su svojim rezultatima pokazale kako su odavno prerasle ovu ligu.
Sport / Nogomet | 16. 05. 2018. u 16:08 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednja prvenstvena utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH za žene između mostarske Emine i njihovih susjeda iz Širokog Brijega odredit će novog prvaka u federalnoj ligi i putnika u Premijer ligu BiH.

Bit će to sudar dviju najkvalitetnijih ekipa u ligi koje su svojim rezultatima pokazale kako su odavno prerasle ovu ligu i prava je šteta što će samo jedna ekipa na koncu slaviti povijesni uspjeh.

Širokobriježanke ne dolaze s bijelom zastavicom

Iako Mostarke imaju sve u svojim rukama, tri boda prednosti, gostujuću pobjedu iz prvog dijela i prednost domaćeg terena, Širokobriježanke ne dolaze s bijelom zastavicom, nego najavljuju borbu do zadnje minute i pobjedu dostatnu Premijer lige BiH.

Može se reći kako je iza ŽNK Široki Brijeg najuspješnija sezona od njihovog osnutka. Klub je organizacijski vrlo stabilan i uživa veliku potporu rukovodstva s Pecare. No, najveće zasluge pripadaju mladom treneru Ivanu Kvesiću koji svoju ideju o osnivanju ženskog nogometnog kluba u Širokom Brijegu praktički doveo do vrhunca - borbe za plasman u najviši rang ženskog nogometa u BiH.

''Ostvarili smo veliki napredak u igri, stekli ogromno iskustvo i stabilizirali igračke pozicije u ekipi koja je svladala nogometnu igru na višoj razini u odnosu na prethodne sezone. Na koncu smo, slobodno mogu kazati, sve rezultatski potkrijepili. Uz uglavnom uvjerljive pobjede nad svojim suparnicama, imamo samo jedan prvenstveni poraz u cijeloj sezoni. To dovoljno govori o našoj kvaliteti'', istaknuo je trener Širokobriježanki Ivan Kvesić u razgovoru za Bljesak.info.

Ivan Kvesić  / Bljesak.info

Djevojke slijede sustavan plan i program rada

Kako je iza ŽNK Široki Brijeg vrlo uspješna sezona svjedoče i dobivena ekipna i individualna priznanja. Osvojili su prvo mjesto na međunarodnom turniru u ženskom nogometu ''Lipanjske zore'' u Čapljini, proglašeni najboljom ekipom Grada Širokog Brijega u 2017. godini te, možda i najvažnije, mogu se pohvaliti kako u svojim redovima imaju reprezentativke u svim kategorijama, od U-17 do A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

''Napredovali smo upravo toliko da se borimo za prvo mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH. Naš klub ima sustavan plan i program rada. U sportskom smislu kao trener poštujem olimpijski ciklus od četiri godine potreban kako bi moja ekipa dosegnula vrhunac svoje igre i pokazala koliko vrijedi. Dakle, nema pritiska. Samim time što se u trećoj godini od osnutka borimo za vrh, a isto tako i lani smo bili konkurenti za prvo mjesto, govori kako je kvaliteta tu, samo je pitanje psiholoških momenata'', naglašava Kvesić.

''Nije lagano ekipu koja je u procesu stvaranja naviknuti na pobjednički mentalitet dok ne prođe sve faze, od poraza do pobjeda, u kojima se kao momčad izgrađujemo. Ova ekipa, hvala Bogu, ima karakter i to je najvažnije. Težimo jednom cilju, i ako se dogodi neka prepreka, zajednički ju stresemo s ramena i idemo dalje. Ponosan sam na ove djevojke i stručni stožer'', dodaje u razgovoru za Bljesak.info ovaj mladi i perspektivni trener.

Derbi kojem i Premijer liga BiH može pozavidjeti

Odlučujuću utakmicu protiv Emine igraju u nedjelju, 20. svibnja 2018., u 17.30 sati na stadionu Rođeni u Vrapčićima. U dosadašnja dva međusobna susreta Mostarke su slavile lagane pobjede (1:3 u prvenstvu, 1:4 u kupu) i oba puta na gostovanju u Širokom Brijegu.

''Puno smo naučili iz tih utakmica. Stručni stožer je danonoćno radio na analizi i pregledavao snimke spomenutih utakmica. Detektirali smo dosta toga, što nam daje za pravo nadati se malo drugačijem načinu i pristupu naših cura. Mi smo koncentrirani na svoju igru, uvježbavamo neke taktičke zamisli koje bi po onome što smo vidjeli bile velika prepreka za igračice Emine'' ističe naš sugovornik.

''Bazirani smo na sebe i jasno poručujemo kako dolazimo po pobjedu. Vidim kako je Mostar oblijepljen plakatima na kojima se poziva publiku na stadion 'Rođeni' u Vrapčiće. To me raduje. Ovim putem ih i ja pozivam da dođu i gledaju derbi koji nema ni Premijer liga BiH. Izvrstan je osjećaj biti dio ovakve utakmice i sudjelovati u borbi za prvo mjesto“, zaključio je Kvesić u razgovoru za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close