Nije Kina nego Japan

Veliki obrat u slučaju odlaska Inieste iz Barce: Ide u Japan!

Španjolska radijska mreža Cadena SER objavila je u ponedjeljak kako će Iniesta ipak u Japan, a ne u Kinu, jer mu je taj posao navodno propao.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2018. u 23:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još otkako je Barcelonina legenda Andres Iniesta i službeno potvrdio svoju odluku o napuštanju kluba nakon 22 godine vjerne službe Kataloncima, nagađalo se kako odlazi putem kojim ide većina slavnih, ali vremešnih nogometaša, odnosno u Kinu, gdje je trebao postati najbolje plaćen nogometaš današnjice.

Ipak, došlo je do velikog zaokreta u priči.

Naime, španjolska radijska mreža Cadena SER objavila je u ponedjeljak kako će Iniesta ipak u Japan, a ne u Kinu, jer mu je taj posao navodno propao.

Catalunya Ràdio, kojeg citira sportski portal AS, navodi kako je klub Chongqing Lifan izdao priopćenje u kojem se kaže kako "žele partnerstvo s Iniestom, što ne znači da će on postati i naš igrač".

Klub želi racionalno investirati, kako ne bi povrijedio razvojne ciljeve kineskog nogometa, kao ni propise kineskog nogometnog saveza o maksimalno dozvoljenim izdacima za profesionalce, rečeno je.

Klub u koji Don Andres odlazi je japanski Vissel Kobe (J1 League), u kojem igra i njemačka legenda Lukas Podolski. Prema istom izvoru za transfer je zaslužan i prvi čovjeka Rakutena, Barceloninog sponzora, koji je potegnuo neke veze i ipak osigurao ovaj veliki potpis za Japance.

Iako ne ide u klub u kojeg su ga svi inicijalno smještali, Iniesta će svejedno zarađivati oko 25 milijuna eura godišnje, a još se čekaju potvrde o svim onim navodnim bocama vina koje su mu također obećane.

Dakle, epilog više manje ostaje isti – Iniesta odlazi, to je sigurno, no ono što je podložno promjeni je njegova posljednja destinacija, a zasada izgleda kako je to “Zemlja izlazećeg sunca“.

Kopirati
Drag cursor here to close