Premijer liga BiH

Velika pobjeda Veleža u Bijeljini

Za kraj polusezone Velež će gostovati na Grbavici, dok će Radnik u goste Zrinjskom, kod bivšeg trenera Mladena Žižovića.
Sport / Nogomet | 01. 12. 2019. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež je, kao gost, s 1:0 savladao ekipu Radnika u 18. kolu Premijer lige BiH. 

Kako se i očekivalo, u Bijeljini je viđena neizvjesna utakmica, dosta teška, a na kraju su kao pobjednici izašli igrači gostujućeg tima, koji su prekinuli seriju od tri meča bez pobjede i sa nova tri boda napravili dobar korak u borbi za opstanak.

U osmoj minuti je Eldar Hasanović srušen u kaznenom prostoru gostiju, ali sudac se nije oglasio, smatravši da nije bilo elemenata za penal.

Radović je potom pucao ka golu Veleža - neprecizno.

Imao je Velež sreće u 24. minuti kada Radović skače i glavom šutira, a lopta se odbija od prečke u polje. Uslijedio je i jedan period slabije igre, a onda je u 41. minuti Vehabović lijepo pogodio udarcem sa 18 metara.

U nastavku je Radnik krenuo po pogodak, ali se mostarski tim uspješno branio. Bradonjić je imao zicer za domaće u 78. minuti, ali je loše pucoa, a na drugoj strani Behram ne koristi kontru gostiju.

U 84. minuti isključenje za Osmića u redovima Veleža, no kako se Poprava ozlijedio, snage su bile izjednačene do kraja meča. Mreže se više nisu tresle i Velež je upisao bitna tri boda.

Za kraj polusezone Velež će gostovati na Grbavici, dok će Radnik u goste Zrinjskom, kod bivšeg trenera Mladena Žižovića.

Kopirati
Drag cursor here to close