137 godina čekanja

Veliki plijen za Lisice: Prvi put u povijesti pobjednici FA Cupa

Nogometaši Leicestera savladali su na Wembleyju Chelsea sa 1:0 i po prvi put u povijesti osvojili FA Kup. Chelseaju je intervencijom VAR-a poništen pogodak zbog minimalnog zaleđa.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2021. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo poluvrijeme finalne utakmice FA Cupa između Chelseja i Leicestera donijelo je nekoliko pokušaja na obje strane, ali se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Londonski Plavci bili su bliži pogotku, ali nije išlo. Uvijek bi se ispriječio ili vratar Kasper Schmeichel ili netko iz obrane, a pogađali su i vratnicu.

Prvi i jedini gol na meču trebalo čekati do 63. minute, a Youri Tielemans postigao zaista spektakularan pogodak za Lisice.

Belgijski nogometaš je s 25 metara raspalio po lopti koja je završila u samim rašljama gola Kepe Arrizabalage za vodstvo Leicestera od 1:0.

Chelsea je bez oklijevanja krenuo po izjednačenje. Schmeichel je sjajno skinuo udarce Chilwella i Mounta, a u 89. minuti nastupa prava drama.

Wes Morgan je pogodio vlastitu mrežu, ali VAR je odlučio da je golu prethodilo zaleđe Chilwella i gol je poništen.

Na kraju je ostalo 1:0 za Leicester koji je tako po prvi put u povijesti osvojio naslov pobjednika FA Cupa.

Leicester je postao 44. klub koji je osvajao FA Cup, a prvi 'rookie' nakon Wigana 2013. godine.

Chelsea ostaje na osam naslova osvojenih u 15 nastupa u finalu. Najviše titula ima Arsenal (14) ispred Manchester Uniteda (12).

Na Wembleyju je danas danas bilo preko 20.000 navijača na tribinama, čime je krenuo proces povratka publike na engleske stadione.

Kopirati
Drag cursor here to close