Dinamova bruka

Veležovci se prisjetili velike pobjede

Sport / Nogomet | 09. 02. 2017. u 13:20 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnji i Velež iz osamdesetih dva su različita kluba, zbog čega je još fascinantnije prisjetiti se slavnih dana Rođenih koji su nekada u Mostaru rušili velikane iz regije. 

Tako je na današnji dan prije 37 godina u gradu Neretvi teško stradao zagrebački Dinamo. 

Duel se igrao u okviru finala Veležovog Februarskog turnira, a Rođeni su slavili s visokih 9:2 - po četiri gola zabili su Vladimir Skočajić Taramba i Blaž Baka Slišković, a jedan je dodao Dragan Okuka.

“Utakmica je ostala u sjećanju po anegdotama koje su se kasnije prepričavale, a u glavnoj ulozi  bio je Baka. Prva je da je dobio okladu sa sucem od 100 DEM za gol iz mrtvog kuta, a druga da je na priču Dinamovih igrača kako su imali tešku i dugu noć, misleći na provod, odgovorio kako ni on sigurno nije bio u pozorištu”, piše Veležova službena stranica. 

16. Februarski turnir

FINALE: VELEŽ – DINAMO (9:2)

Gledatelja: 18.000

STRIJELCI: Slišković (4), Skočajić (4), Okuka/Kranjčar, Deverić

VELEŽ: Marić, Ćutuk, Dž. Hadžiabdić, Vukićević (Jakirović), V. Matijević,  Đurasović, Okuka, Slišković, Slato, Ledić, Skočajić, Kalajdžić.  Trener : Višnjevac

DINAMO: Stinčić (Ivković), Handžić, Tucak, Mustedanagić (Devčić), Kurleta, Bošnjak, (Marić), Kranjčar, Bručić, Deverić, Janjanin, (Bonić), Mlinarić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close