vrapčići, 17 sati

Velež traži prvu pobjedu, Karačićev Vitez prve bodove

Sport / Nogomet | 15. 08. 2015. u 08:35 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako u prva tri kola nemaju nijedan poraz, u mostarskom Veležu nitko nije zadovoljan s otvaranjem sezone. Rođeni su ubilježili tri neriješena rezultata, a ono što ih najviše boli je činjenica da su u dvije utakmice imali pobjedu u rukama prije nego su je ispustili u 89., odnosno 85. minuti utakmica protiv Slavije i Borca.

Stoga je pobjeda u sljedećoj domaćoj utakmici, protiv Viteza u subotu, imperativ.

U Veležu se kroz cijeli tjedan ozbiljno pripremaju za tu utakmicu, a u srijedu su odigrali i prijateljski susret s niželigašem Blagajem u sklopu tih priprema. Velež je utakmicu dobio s 3:2, no trener Dželaludin Muharemović koristio je u tom susretu uglavnom one koji vjerojatno neće biti u prvih 11 u subotu protiv Viteza.

Ipak, i Vitez je loše otvorio sezonu. Još lošije od Veleža jer Vitežani nisu uzeli ni bod. Stoga je u tom klubu došlo do trenerske smjene, pa će novi trener Branko Karačić debitirati upravo protiv Veleža.

“Premda ekipa Viteza nema bodova to nije pravi pokazatelj kvaliteta i onoga što čini jednu ekipu. Može se reći da imaju dosta dobrih, kvalitetnih i iskusnih igrača i sasvim nezasluženo su na samom dnu tabele. Svjesni smo njihovih kvaliteta, ali isto tako znamo da trebamo uložiti maksimalan napor kako bismo pobijedili i pripremali se za dalji nastavak prvenstva. Premda se i za sutra najavljuju velike vrućine to nije i ne može biti alibi. Igrači su kvalitetno radili u prošlom tjednu i svjesni su što se od njih očekuje. Nadamo se pobjedi kako bismo mogli mirnije ući u nastavak prvenstva”, kazao je Muharemović te dodao:kako nema pritiska zbog činjenice da Rođeni nemaju pobjedu.

“Veći pritisak nam je napravio žal za izgubljenim bodovima u prethodnim kolima. Desile su nam se neke stvari koje se ovako iskusnoj ekipi ne bi trebale dešavati, ali se nadam da ćemo nakon ove pobjede svi biti zadovoljni bodovnim saldom i plasmanom na tabeli. Kao što sam i prije rekao ova će ekipa tek nakon 3-4 kola biti stabilna i standardna, a upravo nam to treba kako bismo donosili bodove. Vitez ima nekoliko kvalitetnih igrača i stoga su ekipa za respekt. Mi smo međutim kvalitetniji, bolje igramo na našem terenu i samo nam treba iskorak u igri, odnosno pobjeda”, dodao je Muharemović.

Sudar Veleža i Viteza počinje danas u 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close