Prva liga

Velež slavio protiv Travnika

Pred sami kraj utakmice, Seid Behram postiže svoj prvi gol, za konačnih 2-0 Veleža protiv Travnika.
Sport / Nogomet | 04. 04. 2018. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je na stadionu Pirota odigrana utakmica 20. kola Prve lige FBiH između Travnika i Veleža. Na kraju, Rođeni su upisali drugu pobjedu zaredom, ovaj put rezultatom 2-0. Strijelci su bili Mujanović i Behram.

Za Rođene su danas igrali : Bobić – Alikadić, Imamović, Mrgan, Mešanović – Zvonić- Mujezinović, Lucas – Kulović, Ovčina – Brandao. Na klupi su bili : Tipura, Dario, Isić, Doljančić, Rodrigo, Behram i Mujanović.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše šansi. Prvi pokušaj na utakmici imao je Hećo u 5. min, da bi Rođeni preko Lucasa zaprijetili u 13. minuti. Pred kraj poluvremena Rođeni su zaprijetili preko Brandaa i Lucasa, ali promjene rezultata nije bilo.

Domaćin je čvrsto ušao u utakmicu, jer su mu bodovi bili neophodni u borbi za opstanak, pa je sudija Pavlović morao smirivati igrače sa kartonima. U prvom poluvremenu ih je pokazao čak pet, tri za domaćina, a kod Veleža su požutjeli Ovčina i Mešanović.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu, i u 69. minuti dolaze do prednosti. Strijelac je bio Salko Mujanović, koji je samo dvije minute prije gola zamjenio Ovčinu. Nakon toga, u 74. minuti Behram ulazi u igru umjesto Lucasa. Brandao je oprobao svoj šut još jednom, ali bez uspjeha. Na drugoj strani, Travnik je u dva navrata zaprijetio, Ćurić je u 81. minuti šutirao pod prečku, ali je Bobić bio na visini zadatka.

Do kraja utakmice pokušao je Vidović, ali je danas Bobić bio nesavladiv. Pred sami kraj utakmice, Seid Behram postiže svoj prvi gol, za konačnih 2-0 Veleža protiv Travnika, navedeno je na službenoj stranici Veleža.

Kopirati
Drag cursor here to close